tirsdag 7. februar 2012

Ros til løypekjørerne!

Jeg tenkte bare jeg ville si til alle lesere at jeg er meget imponert over løypekjørerne i marka vår! Det kjøres dag og natt, hverdag og helg, og det er aldri vanskelig å finne nykjørte spor flere steder, selv under snøvær :-)

Lier har i mange år vært en klar ener, men Drammen har kommet opp på samme nivå fra og med i fjor, noe som nok også har sammenheng med innkjøpet av den nye løypemaskinen. Jeg synes kvaliteten på sporene i både Lier og Drammen er helt utrolig bra, løypene tåler sammenlikning med hvem som helst!

De andre kommunene har også gode spor, og særlig Modum utmerker seg ved å kjøre meget trofast. Nedre Eiker har også fine spor, men kjører kanskje ikke like ofte? Her handler det selvsagt om prioriteringer, siden løypene i Finnemarka ikke er de eneste løypene som skal kjøres.

Så generelt er jeg svært fornøyd med løypene i Finnemarka. Jeg håper virkelig at kommunene fortsetter å finansiere dette, og tilby distriktets innbyggere landets flotteste skiforhold :-)

14 kommentarer:

PArK sa...

Ja, det hersker vel ingen tvil nå lenger om at vi blir skjemt bort med nydelige spor gjennom hele vinteren..! - Og fra neste skisesong av blir det enda bedre, når bl.a. Tverråsrunden får justert sin trase på et par steder. Da vil både maskin og menn (!) bli spart for krappe svinger, samtidig som myr- og bekke-drag ikke skaper problemer både tidlig og sent på sesongen. - Gled dere...!

Axel sa...

Modum kjører en gang i uka i Finnemarka. Ofte er det slik at når det snør på dagen de kjører så ligger løypene "ubrukelige" en uke til neste gang de kjører.

Vi som kommer herfra må oftest kjøre til nabokommunene, evt vasse i løssnø til vi kommer inn til de andre delene av marka vår.

Så jeg er veldig enig med rosen til løypekjørerne, men med et stort minus i Modum ( men det er uten tvil politikerne og ikke løypekjørerne kritikken er rettet mot).

Anonym sa...

Hiver meg på hyllesten av kvalitet og frekvens på løypekjøringen. Det er hvertfall meget bra med utgangspunkt fra underlia. Kjempefornøyd, fortsett slik!

Torleif sa...

Det eneste jeg ønsker meg er at drammen gjenåpner løypetelefonen!! :)
Lier er et eksempel til etterfølgelse her, med oppdatering så og si hver eneste morgen med temperatur, evt. hvor mye nysnø som har kommet, og hva som skal kjøres opp! Veldig bra!!

Har også lyst til å berømme løypekjørerne til Drammen og Nedre Eiker for kjøringa på Mjøndalsskauen hvor jeg går mye. Som regel veldig bra her også!

Ærlige Erling sa...

Tok en rask tur Landfall-Skimten og ned igjen i ettermiddag/kveld. Tror ikke det går an å få bedre spor enn dette til "normalt" bruk.
-6 både på Landfall og Skimten, vindstille, månen tittet fram...

Rode Weiss satt sånn OK (men så er jeg jo sjelden helt fornøyd med festet da, kan ha noe med mannen å gjøre).

God tur!

ÆE

Eirik sa...

+1

Anonym sa...

Kjempeførnøyd med løypene om dagen! :-) Bra jobba og stå på videre.

Kristine sa...

Ja helt enig med dere! Føler meg så priviligert som har så mange muligheter rundt meg her i Lier. Og alt blir preppet etter behov!

Men skulle ønske det kunne blitt litt flere/bedre løyper fra Kraft til Solli da. Dessverre er jo løypa over Bøhagan stengt. Så man får ikke noen runde der så da velger jeg ofte bort det flotte terrenget der til fordel for Finnemarka (favoritten) eller Kjekstadmarka. Men dette er jo ikke løypekjørerne sin feil!

Håvard sa...

Hei
Løypekjørerne fortjener definitivt ros! Også de på Konnerud der jeg stort sett ferdes:)
Men i går prøvde jeg meg på en runde fra Landfalltjern. Tenkte å gå via Hvalsdammen og Undersrud til Storsteinsfjell, men skisporet forsvant i det jeg gikk ut av lysløypa i retning Hvalsdammen. Hvor langt er det preppet skøytetrase? Jeg gikk vel til Hvalsvollen før jeg snudde (uten å ha sett klassiske skispor).

Yngve sa...

Slenger meg på rosen. Hadde sesongens flotteste tur i går kveld fra Landfalltjern via Kamstrup til Marimyr, videre rundt Marivann, ned til Tverken og Landfalltjern. Stjerneklart, fullmåne, perfekte løyper, spikerfeste og god gli. Helt rått.

Per Olav Horne sa...

Håvard: Det er skøyteløype nå ved Hvalsdammen, dessverre. Så det er årsaken til at du ikke fant noen klassiske spor der.

RK sa...

Vedr skøyteløype ved Hvalsdammen synes jeg kommunen fortjener ros for å ha laget denne. Stadig ser jeg grupper av yngre skiløpere som skøyter runden i mørket, disse har sikkert veldig glede av at man ikke nødvendigvis må til Konnerud for å trene skøyting. Løypa har også inspirert meg til å friske opp gamle kunster… Så håper vi får beholde disse skarve 2,5 km. For majoriteten som foretrekker klassisk er det jo milevis med nydelige og varierte muligheter i resten av Drammensmarka. Var forresten ute i kveld, stoppet på Skimten, skrudde av lykta og kunne nyte eventyrskogen i svakt måneskinn og 10 minus.

Øistein J sa...

Hei!
Var en runde Martinsløkka - Ulevann i går. Fotte spor hele veien, men litt hardt under ledningene. Og veldig kaldt da, men det er det andre som styrer.

Anonym sa...

De fortjener absolutt ros, og jeg er veldig glad for at Undersrud ikke har blitt glemt helt bort!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk