onsdag 22. februar 2012

rask oppdatering onsdag

Det blir ingen ytterligere innlegg i dag (onsdag). Neste oppdatering kommer torsdag formiddag.

Jeg vil anbefale å gå der det nylig har vært kjørt løyper, siden vekslende tmeperaturer på begge sider av frysepunktet har gjort løypene harde mange steder. I skrivende stund er det kjørt løyper siste døgn fra Eggevollen til Eiksetra, og videre til saga, Nykjua og Kanada. Videre fra Sponevollen til Kluftetangene og i lysløypenettet på Spiralen. På Konnerud er det kjørt på skistadion, samt Katthusdalen, og i området rundt sif-hytta. Strømsåsen ble kjørt mandag.

Jeg er usikker på løypekvaliteten på Skimtrunden og Tverråsen. Legg gjerne igjen en kommentar ang dette.

Smøretips onsdag: Det er nå -3 grader, men det forventes å stige utover dagen, og muligens kommer det noe nedbør. Jeg anbefaler å legge isklister i bånn. Dette gjør du ved å dra et tynt-tynt lag (uten å klemme på tuben) og skia, gjerne i fiskebeinsmønster. Dette smelts inn i sålen med et strykejern (ikke bruk det samme jernet som til glider) og avkjøles. Avkjøl gjerne over natta. Til slutt legger du på voks ift temperaturen (blir det over 0 grader, prøv med VR60). Du stryker voksen lett over det harde klisteret. Legg pp så tynt som mulig, gjerne 3 lag. kork ut mellom hver gang slik at det fordeles seg jevnt.

Det er fullt mulig å gå på bare voks (med grunnvoks i bånn), særlig i høyden, men det slites raskt av nå, særlig hvis du må skrense.

God tur!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Egentlig veldig bra fra Landfall til Tverken og Tverråsrunden i går kveld. Gikk på grunnklister (spray) og rød skigo voks (+1/-3). Men det var i går, skal vel bli mildt i dag og fremover...

PArK sa...

Gårsdagen var av aller beste merke når det gjaldt vær,føre og løyper. Gikk på bare voks innover Tverråsen med spikerfeste og super glid. Måtte ut i venstre side nedover for å kjøre forbi klisterløpere. Aldri før har Drammen kjørt så fine spor med myke svinger.

MBH sa...

Morten:
Swix Grønn Base spray i bunn med Swix V60 var uten feste på korna faste spor med noe is. Ble staketur med knall gli hele Kamstrupen i kveld. Tror isklister og Rohde Rosso er bedre imorgen.

Glenn Østerud sa...

Jeg tar gjerne tips for smøring i ettermiddag/kveld. Tenkte å gå fra Landfalltjern-Tverken-Tverråsrunden.

Glenn

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk