mandag 2. februar 2015

Stabilt vintervær

Det ligger over en halvmeter snø de fleste steder i marka, til tross for mildvær i forrige uke. Den kommende uka ser ikke ut til å gi oss mer snø, men det er meldt stabilt vintervær rundt -5 til -10 grader, noe som gir gode skimuligheter.

I dag har Lier kjørt fra Kanada og ut til Fallet. Jeg regner med at større deler av løypenettet vil bli kjørt utover dagen. Drammen har kjørt på Spiralen. På Konnerud er det kjørt rundt Mif-Hytta, Bremsarunden, Sagdamrunden, Strømsåsen og Stadion. Nordbykollen ble kjørt i helga.

Det er nå mellon -2 og -5 grader. Dette btyr at en myk blåvariant er bra. Jeg anbefale VR 40 på dagens føre. Det er lurt å ha grunnvoks i bånn (smeltes inn med strykejern) for slitestyrke, samt å bruke ski med en fin slip.

8 kommentarer:

Runar sa...

Drammen hadde kjørt finfine spor på Langemyr-Kamstrup-Goliat og skimtrunden idag, Tverråsen var ikke kjørt og hadde knapt spor å følge, det har føyket over, så der var det så som så å gå. Ikke nykjørt fra Marimye videre retning Ulevann.
VR40 fungerte helt fint hele veien.

Anonym sa...

Hei, jeg lurer på om noen vet hvem som kjører og når de kunne tenke seg å kjøre lysløypa fra Solbergelva til Drammen skisenter igjen? Synes lysløypa her blir
nedprioritert. Mange som kan kose seg i den
løypa, men leeenge mellom hver gang den
blir kjørt ....

Runar sa...

@Anonym
Det er nedre Eiker som har ansvaret for å kjøre 800-meter'n som er lysløypa fra Aron til Solbergelva.
Min erfaring er at den kun blir kjørt etter solide snøfall og alltid har sisteprioritet i løypenettet. Muligens fordi de må kjøre ned til den fra Marimyr/Kamstrup og at det ofte er litt lite snø i hellinga nedover der mot skytebanen. Nå er det ikke noe særlig å gå der. Tror nesten jeg kan garantere deg at 800 meter'n ikke blir nykjørt før etter neste snøfall.

Anonym sa...

Får bare smøre seg med tolmodighet og vente på mere snø da! Går mye med Spiralen som utgangspunkt, og er veldig fornøyd med løypene derfra. Ut i marka må en hvertfall :-)

Anonym sa...

Når skal de kjøre kamstrupløypa? Fra krysset til Langemyr. Godløype!

Anonym sa...

Kamstrupløypa over Langemyr og tilbake via Goliaten til Tverken ble kjørt utpå dagen i går og var helt strøken da så det er den nok også i dag:)

Anonym sa...

Jeg mente nedre del, som går opp til langemyr, men den ble kjørt i går. Knallforhold, men litt mykt siden den ble kjørt for første gang i går (3/2)

Anonym sa...

Du mente løypa fra Tverkenvein og over Klemmehøgda til Langemyr ja, den ble kjørt for første gang nå i vinter, litt lite snø der antagelig.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk