lørdag 7. februar 2015

Føremelding lørdag morgen

Webkameraene inne i marka på lier-ski.com viser at det er mange plussgarder (ca +5) i skogen for øyeblikket, selv om det er minusgrader nede i byen. Kulden synker ned i dalen, mens det er mer bevegelse i luftlagene i høyden. På Konnerud er det nå +7 grader.

De fleste løyper ble kjørt torsdag og fredag, så mulighetene ligger åpne. De eneste løypene som (så langt) er kjørt på nytt er Konnerud skistadion. Her er det også mange folk og stor slitasje på løypene.

Smøretips: Det er varmt i skogen, snøen blir fuktig og mer grovkornet, og vi må fram med klisteret der hvor varmegradene har fått tak. Jeg vil anbefale å bruke et tynt lag universalklister, feks Rode multigrade klister eller swix VM-klister. Merk at det fremdeles kan finnes steder hvor det er kaldt og tørr snø, i lavereliggende områder, groper og søkk.

God tur!

5 kommentarer:

Per Olav Horne sa...

Liten formiddagstur på Spiralen. Masse vind og dermed var det mye nedfall fra trærne i løypa. La på Rex griptape i går og hadde knallski. Jeg hadde lånt ett par Atomic skintec smørefrie ski til madammen og hun hadde også bra ski. Så skal man ut i dag bør man kanskje legge turen til steder uten for mye trær inntil løpa, for ellers blir det nok mye rart i klisteret. God tur til dere alle.

Anonym sa...

Er det riktig med Zero-ski søndag formiddag. Tenker oss fra MIF-hytta til Sirikirke og dalstroka innafor?
Har gode opplevelser med Zeroski i april i fjor, men luer på om disse passer på dagens føre.

Anonym sa...

Var nok vesentlig tørrere forhold og snø i drammensmarka i dag enn hva Gunnar antok da han skrev innlegget, og det gjaldt igrunn også igår, det var ikke nødvendig med klister i høyden, voks fungerte utmerket for det meste.

Anonym sa...

Ikke zero ski, men skintec ski passer nå.

Anonym sa...

Ok, tusen takk for svar om Zero-ski. Da blir det vanlige ski med smøring, for jeg har ikke skintec-ski og aner ikke hva det er. Håper vindværet gir seg over natta. Har hørt fra andre at det ligger veldig mye løst nedfall i løypene nå.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk