onsdag 4. februar 2015

Det aller meste kjørt i går - flotte forhold

I går ble alt av løyper i Drammen og Lier kjørt opp, samt det meste i Nedre Eiker (unntaket er ned fra Marimyr til Solbergelva og Aron). Jeg var ute med hodelykt i går blant annet på skimtrunden og Tverråsen og her var det veldig flotte forhold i måneskinnet :)

Snøen er litt ulike fra Landfalltjern og opp mot Tverken, hvor det er litt grovere snø med veldig god glid (men tørrvoks), ift Tverråsen/Skimtrunden hvor det er en mye mer finkorna snø og langt mindre glid. Jeg ser at det er veldig kaldt på Garsjø (-17 grader) men langt mer levelig på Skimten (-6). Vær obs på temperaturforskjeller som vil gi endringer i gliden underveis.

På Konnerud og Vestskauen er også de aller fleste løyper kjørt opp.

Jeg brukte i går VR40 og det satt uten et eneste glipptak. Det vil også fungere i dag. Ski med en fin slip er en stor fordel oppe i høyden på den finkorna, litt trå snøen. CH6 glider vi gi deg litt ekstra hjelp - og denne er slitesterk.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Oppfordrer til å begrense hodelykt-bruken i disse fullmånedager...
Det er hvertfall helt håpløst for de som vil gå på ski i det trolske landskapet, å få "ødelagt" nattesynet gang på gang.. I det minste vis litt hensyn, og rett lyset ut av løypa når dere passerer oss som velger å droppe hodelykten akkurat nå.
Men prøv å gå uten! Det blir en mye flottere tur:)

Anonym sa...

Helt enig. Bruker selv lykta kun i tettere skog og litt skumle nedoverbakker. Knallfint i måneskinnet.
Jeg er veldig nøye med å se mot høyre når jeg møter folk uten lykt da.

IL ROS sa...

Det virker som om disse med 2000 lumen-lyktene med hensikt lyser mot møtende folk, for å få vist frem det flotte lyset sitt. Jeg går selv med maks 200 lumen, og ser alltid ned til høyre når jeg møter folk.

Anonym sa...

I dag skal jeg på fullmånetur, og nåde den som setter lykta si midt i fleisen på meg, i alle fall ;)

Anonym sa...

Fint å ha noe å irritere seg over da tydeligvis, når både løyper og føre og vær er perfekt.

Anonym sa...

Gått fra Kanada via Nykjua-Saga-Solvang og Tverråsen i dag, ganske "skarpe spor" i nordområdet og inntil Tverråsen, så det har gått unna både med fart og smørningsslitasje. Finfine løyper uansett, bare å smøre på nytt underveis:)
Angående bruk av hodelykt, jeg har også en "enklere sak" på noe over 200 lumen,som brukes på minste nødvendige styrke når mulig og jeg ser bort når jeg møter folk uten lykt. Men det får være opp til enhver å bruke eller ikke, det er utvilsomt tryggere med lykt på det raske føret vi har nå. De som føler at andres hodelyktlys ødelegger turopplevelsen i fullmåneskinnet kan vel gå utenfor løypene for en gangs skyld:)

Anonym sa...

Hvordan er det å kjøre til landfalltjern nå? Glatt?

Gunnar Schei sa...

ikke noe problem til landfalltjern nå. ikke glatt

Gunnar Schei sa...

synes det er plass både til de som går uten hodelykt og til de som ikke helt tør det - mange ser for dårlig til å kunne gå på ski i mørket, selv med måneskinn :)

Torleif sa...

Jeg går med relativt sterk hodelykt, men skrur av der det er nok annet lys (måneskinn).
Må ha lys utfor, i hvertfall der det går fort/er uoversiktlig.

Runar sa...

Er det noen som har erfarig med grip-tape under skia, går det veldig ut over gliden og hvor godt feste gir det egentlig? Frister å ha ett par ski stående som jeg ikke trenger å smøre, som kan brukes under de fleste forhold og særlig tenker jeg på rundt null grader.

Steingrim sa...

Hei Runar! Jeg bruker ofte griptape. Har et par ski stående med dette på, og bruker dem i perioder hvor temperaturen varierer mye. Griptapen dekker et vidt spekter temperaturmessig og blir derfor veldig enkelt å bruke, og man slipper å smøre om hver dag. Mine erfaringer er gode. Man er sikret spikerfeste, men mister noe glid. Trikset er å legge stripen med tape en del kortere enn den egentlige festesonen, kanskje til og med litt kortere enn klistersonen. Jo kortere stripe du legger, jo mindre ødelegger du gliden. Lykke til!

Runar sa...

@Steingrim

Takk for svar. kjøper og prøver dette i dag, fungerer det greit venter jeg litt med å kjøpe ski med integrerte feller, som har blitt anbefalt av noen til bruk på vekslende føre.

Ser det er 3 varianter tape i markedet,swix,Start og Rex, hvilken anbefaler du?

Steingrim sa...

Har forsøkt både Swix og Rex og merket ingen forskjell. Begge dekker det samme temperaturspennet fra +5 til -20.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk