torsdag 19. februar 2015

Løypeoppdatering

I dag har Drammen kjørt Spiralen-Tverken-Skimtrunden, samt Kamstrupen til Marimyr og tilbake via Goliaten. Under 500 moh minker snøen, men det er fremdeles stort sett gode forhold.

Lier har kjørt Eggevollen-Eiksetra. Modum har kjørt Sponevollen-Kluftetangene samt på Hovlandsfjell.

Det er + 5 grader nå og relativt opplagt klisterføre. JEg bruker Rode multigrade klister. Swix VM-klister er også et godt alternativ

7 kommentarer:

Runar sa...

Ser du skriver at Skimtenrunden er kjørt i dag, den var ikke kjørt inntil ca kl 14.30 idag ihvertfall da jeg forlot området, bare landfall-Tverken-bolstadveien-Langemyr-Kamstrup-Goliat var kjørt i området. Disse løypene var veldig gode.

Hævern sa...

Er det no vits å skrive at det er kjørt fra eggevollen til eiksetra? Kjøre så og si hver dag...sannsynligheten for at det er bra føre på martinsløkka er vel til stede nå (for hvem vil ikke gå noen runder ekstra der; ref jula 2014:p )....mer interessant å vite status om løyper som sjeldnere blir kjørt..

Unknown sa...

noen tips om hva jeg kan smøre med i morgen? skal gå fra gamledammen til skimten og tveråssrunden mellom 09 og 14

Runar sa...

@Sander bretvik

Spørs om de kjører opp løypene så tidlig som kl 09, om de er nykjørt kan du bruke universalklister, men om det blir nattefrost(meldes noe kjøligere enn det var i dag) og de ikke kjører opp vil det bli ganske sikkert isete løyper og da bør du kanskje ha isklister under. Gikk på universalklister i dag, fungerte bra der det var nyoppkjørt som på Kamstrup men ikke fullt så bra på Tverråsrunden som ikke var nyoppkjørt, dog tar jeg på minst mulig for å ikke påvirka glida for mye, mulig universal i tykkere lag vil holde.

Pelle sa...

Synes det kan være litt stilig å møte fat-bikes på skituren, men som alle andre uten ski på beina bør de holde seg unna sporene! I går kveld var sporene i kamstrupen til dels maltraktert av sykkelspor! Det er marginalt nok nå med varmegrader og lite snø om ikke sykler skal grave vekk snøen og ødelegge sporene i tillegg!!

Runar sa...

@Pelle

Det tar litt av med egoistisk atferd i vinter, mange har jevnlig sløytet i klassiskløypene og nå altså har noen ødelagt sporene på Kamstrup. jeg gikk den løypa igår da tydeligvis FØR disse egoistene var der med syklene sine, da var løypa perfekt nykjørt, og dte er nå så lite snø at det er vanskelig å lage gode løyper der.
Jeg synes det er på tide at det skrives en artikkel om dette, Ringstad burde kunne
komme med noen formaninger i de lokale aviser. Evnt burde det ved innfallsporter til løypene settes opp egne infoplakater som sier hva som IKKE er tillat i klassiskløyper: Skøyting og sykling evnt annen aktivitet som ødelegger sporsettingen.

Det er merkelig hvordan så mange i dag bare tenker meg meg meg.

Anonym sa...

http://www.terrengsykkel.no/Telex/Fatbike/NOTS-lanserer-vintervettregler

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk