onsdag 4. mars 2009

Varmere føre

I dag er det ca +1 grad i høyden, og det har kommet ca 2 cm våt nysnø. Lier kjører løypene i Eikseterområdet, mens Nedre Eiker fremdeles har maskinproblemer. De kommer derfor til å kjøre hovedløypenettet i Ulevannsområdet, samt fra Solbergelva med snøscooter, og sette ett spor. Jeg har ingen opplysninger om Drammen Nordmark i dag, men på sørsida av elva er det kjørt spor på Konnerud skistadion, videre til Steglevann, SIF-hytta og ned til Dalen p-plass.

Smøretips: Nå som det er kommet våt nysnø, og ventet mer utover, er det en liten utfordring å smøre. Der hvor det kjøres nye spor, vil gammel og ny snø blandes, og man får ok forhold, så på Eiksetra vil det være greit å smøre med VR60. Dersom det faller våt snø anbefaler jeg klistervoks, feks VR65, som fungerer fint på varme glaserte spor med nysnø.

Hvis mildværet fortsetter og det kommer nedbør som regn, må man ty til klister, feks VM-klisteret til swix, som fungerer til det meste. Husk at man ikke trenger å ty til klister med en gang det er mildt i været, klister benyttes kun når snøen er grovkorna, dvs når den fine strukturen i nysnø er brutt ned. Våt nysnø takles som oftest best med klistervoks
Blogglisten

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tenkte meg på hodelykttur i kveld siden det ikke ser ut til at lysløypene i Spiralområdet er kjørt hverken med scooter eller maskin i dag. Satser på VR60 fra Landfalltjern og innover. Håper det fremdeles er stor forskjell på snøen nede i byen og oppe i marka...

Gunnar Schei sa...

lurt, det er bare kjørt nord for landfalltj. i dag ser jeg. VR60 bør fungere greit, men sikkert lurt å ha VR65 i bakhånd. Husk at tjernet ligger ganske lvt, og at snøen kan endre seg en del opp til feks Tverken.

Fint om du sender en førerapport etterpå :-)

Anonym sa...

Her kommer en liten rapport. Kjempedigg tur med hodelykt. Landfalltjern-Tverken-Skimten-Storsteinsfjell-Skimten. (Runden). VR60 fungerte bra opp bakkene fra Landfall og helt til halvveis mellom Tverken og Skimten. Derfra var snøen veldig tørr og fin. Noe som gjorde at VR60 ble litt trått. Men helt greit. Vet ikke hvordan jeg skulle gjort dette annerledes, alternativet var jo eventuelt å fjerne noe av VR60en underveis. Noen som har andre forslag?
Uansett var turen helt prima. Aldri møtt så mange hodelyktløpere før forresten. Telte 10 stykk fra klokka 20-22. Tydelig at den gode vinteren lokker flere ut. Bra det. Det er fremdeles god plass i marka.

Gunnar Schei sa...

det er vanskelig når forholdene skifter rundt 0 grader, men her er noen forslag:
- gå på VR60, selv om det lugger litt. gli ut skyvene
- smør med vr55, som er litt hardere
- bruk tape, ta av tapen i høyden og legg på litt vr50
- behold vr60, men legg på et lag vr 50 i høyden. Husk å legge tynt på med vr60 fra start.

Det er vel bare tapen som fungerer veldig bra, men det er jo litt tidkrevende..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk