tirsdag 2. februar 2021

Stabile forhold

Hei alle! Det er stabile forhold nå: Relativt kaldt og finkorna snø. Smøretipsene fra tidligere innlegg står seg.

I dag har det blitt kjørt nye spor i Drammen, både Sprialen og lysløypenettet, alle veiene til Tverken, Kamstrupen med retur via Marimyr og Goliaten samt Skimtrunden. Lier har kjørtløypene i Eiksetra-området. Øvrige løyper er kjørt tidligere, så alle muligheter ligger åpne. Det er relativt lite slitasje på løypene nå som det er såpass kaldt.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hei,
Igjen takk for fine oppdateringer. Har kjørt fra Fredrikstad 4 lørdager på rad nå for å meske oss i det fenomenale ski-terrenget deres.
Har også prøvd "ny-løypa" fra bakkene på toppen etter Svarthavna og over til Lelangen, der er det flotte utsikter og friske utforkjøringer i rene Super-G stil.
Så igjen, takk for standhaftig innsats med oppdatering av de rådende forhold.

Anonym sa...

Hei, takk for supre oppdateringer.
Jeg har et spm til løypene nord i Finnemarka. Det er vel ikke da lenger Drammensmarka, men kanskje du har oversikt over disse også?
Har sett at Hovlandsfjellrunden blir preppet jevnlig nå. Det er bra. Har tenkt meg opp dit til helgen, da fra enten Landfall eller Eiksetra.
Men spørsmålet er, er det mulig å gå runden "Saga-Sponevollen-Hovlandsfell-Djupengrop-Breili-Røine-Fallet-Ulafoss-Nykjua-Saga"? Ser ut som en fantastisk runde, om hele hadde vært markert som preppet på skisporet. Men blir denne runden kjørt?

Megalep sa...

Det er et løypelag på Øverskogen som kjører Breili-Fallet bl.a og det skjer på frivillig basis. Mine erfaringer er at det sjelden kjøres der, og denne vinteren er det antagelig like mye trebrekk over traseen der som det har vært ellers i markaområdene her, og hvordan et privat løypelag skal få både ryddet og kjørt den temmelig krevende traseen i vinter, det kan jeg ikke se for meg. Gikk den opp manuelt sist vinter og det var tøft nok pga mye åpne sig dengangen samt trefall her og der, mulig noen har gjort det også i år. Mulig du kan nå dem på et vis via epost eller noe på fb, det kan du prøve å sjekke ut.

Hans L, Moen, Lier sa...

Hele området nord for Drammen heter Finnemarka. Mesteparten av dette store flotte skogsområdet ligger i Modum Kommune, en nesten like stor del i Lier kommune. Mindre deler i Øvre Eiker. Det er misvisende, geografisk og historisk feil å kalle dtte for Drammensmarka. Det er viktig å beholde de gamle, innarbeidede og kartmessig korrekte navnene. Det bidrar også til vår navnekultur og historie.

Anonym sa...

Informasjon om løypene kjørt av Breililøypas venner finner man på https://loyper.net eller http://www.lier-ski.com/.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk