tirsdag 19. mars 2019

Nydelig seinvinter

Det er masse snø i marka og det er lyst langt utover ettermiddagen. Ikke før i syv-tiden blir det mørkt. I dag hadde jeg en toppers tur i Kamstrupen. Kom meg i løypa rundt halv seks fra Landfalltjern. Sporene er stort sett isete eller grovkorna i dette området. Lenger opp er det fremdeles noe tørrere føre i følge de jeg snakka med på turen. Tynt lag med isklister, noen dråper universal og enda færre dråper lilla på midten gjorde susen for meg i dag. Skal du høyere opp i tørrere føre vil det være klokt å pakke inn klisteret eller satse på en sølvklister som tåler litt av hvert.

Av nostalgiske årsaker tok jeg gamle-Kamstrup siste biten fram til Eiker-delet. Skaren bar 90% og det ble derfor en hyggelig mimre-tur i det gamle sporet.

Det er meldt mye fint vær framover med nattefrost og høye dagtemperaturer. Snøen vil trolig holde i mange uker fremdeles, spesielt hvis nattetempen holder seg på den blå siden. Det er bare å komme seg ut.

9 kommentarer:

Thomas sa...

Gikk tverråsrunden i ettermiddag. Ordentlig påskeføre nå. Skarpt føre der sola ikke har tatt og bløtt i solopartiene. En del bøss i sporet. Isklister i bunn med KX75 på topp fungerte utmerket. Måler på tverken viser 7 grader.

Dagis sa...

KX75 er det mykeste klisteret i utvalget til Swix. Det sier litt om føret vi har om dagen. I dag er det pluss 10 i marka og sikkert behov for noe lignende. I tillegg vil jeg anbefale å glide med gult og kanskje sette en grov rill for å få vannet unna. Våren er for flott til å gå på ski med sugende ski.

Megalep sa...

Var på Hovland og gikk runden der i dag. Ekstremt sugeføre, men festet var godt. Feller selvsagt, enkelt og greit.
Dagis: Dette med rill som du nevner, setter det verktøyet spor i glider-belegget man har lagt på eller i selve skisålen? Det vil vel i så fall ødelegge steinslipen?

Dagis sa...

Rill er bare i glider og forsvinner etterhvert. Ødelegger ikke slip slik jeg har forstått det. Har noen fra Red Creek som fungerer bra. Spesielt merkbart på dagens føre.

Megalep sa...

Dagis: Men for å få rill-spor i gliderbelegget, skal man da sikle av mindre enn man pleier? Det skal vel i prinsippet sikles og børstes bort alt sammen når man har smeltet på glider, ihvertfall leser jeg det hos swix og da er det vel ikke noe å sette rill-spor i, eller?

Anonym sa...

Man sikler og børster bort all glider.
Rill er i sålen på skiene.
Bruker man en grov rill for at skiene ikke skal suge seg fast må skiene slipes på nytt for å få den bort.
http://www.bmyhre.no/tips-og-raad/langrenn/slik-utfoerer-du-manuell-strukturering_/20

Dagis sa...

Dette kommer an på hva slags rill man bruker. Red creeks ruller setter ikke varig spor og må ikke slipes på nytt. To varianter her altså.

Megalep sa...

Nykjørt på Tverråsen nå i efta, veldig gode løyper der med bedre glid enn forøvrig i løypenettet fra Landfalltjern via Tverken, Skimtrunden og inn. Nok snø fortsatt, vil vel bli noe åpent enkelte steder der det pleier renne vann, f.eks der Tverråsrunden begynner i dumpa der rett etter Tjuvtjernet. Utover eftan og kvelden nå vil det nok bli veldig god glid da det frsyser lett på i sporene, selve traseene er dog ikke harde om man skulle være uheldig og falle. Gikk med feller, alt i alt fungerer det bedre enn klister faktisk.

Megalep sa...

Gått Ulevannsrunden med Tverråsen og Goliat. Noe åpent et sted i løypa rett nedenfor hytta Røsslyngen ved Stormyrpytt og innerst i Lommetjernsmyra der det er et vannsig alltid. Sugeføre hele veien i dag, nykjørt på Eikersida men veldig bløte løyper der. Åpent "badebasseng" der Tverråsrunden starter nord for Tjuvtjern, det er bare å gå over der blåmerkastien går isteden så kommer man utenfor.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk