søndag 31. mars 2019

Sporkvalitet

Natt til i dag var det frost og man skulle tro et godt utgangspunkt for prepping i dag. Derfor hyggelig å se at det fremdeles settes spor. Men ble overrasket over kvaliteten på sporet Landfall-Tverken. Kun ett spor og det er slingrete og grunt. Har de bare kjørt med scooter? Noen som vet? Jeg ville tro det er nok snø til å frese og sette dype og fine spor stort sett overalt.

Et par bare flekker på de vanlige stedene i bakkene ned mot Landfall. Noen her har nevnt at snauing av de trærne som står nærmest løypa kunne vært lurt. Det stemmer jeg i. I tillegg til å dryppe og ise til sporene, skygger disse trærne for snøfall. Spesielt løypa Landfall-Tverken kunne hatt godt av beskjæring/hugging. Tror det kunne gitt oss en del ekstra skiføre i begge ender av sesongen, og det er gull verdt i disse tider.

Utover dette vil jeg si at det er nok snø på skauen fremdeles til mange fine turer. I dag holdt føret seg stort sett skarpt og fint hele dagen. Og skaren bærer.
Isklister med Rode universal over fungerte prima for meg i dag.

14 kommentarer:

Glenn Østerud sa...

Hei.
Dette er jeg helt enig i! Jeg stusser veldig over sporkvaliteten til Drammen Kommune i det sist, nesten i hele vinter.
Jeg gikk fra Landfalltjern på søndag, skisporet melder om nykjørte løyper. Kommer opp på Landfalltjern, hardt som betong, og ganske så skuffa. Fortsetter en del på trass, tenker at det må bli bedre i høyden. Den gang ei! Hva er det Drammen Kommune driver med om dagen?

Går videre bortover Kamstrupen mot Marivann, omtrent like dårlig som opp mot Tverken. Men så, ved toppen av Gladbakk er det jo Nedre Eiker som tar over kjøring av løyper. Og for noen løyper :-) Helt strøkne, myk og fint. Disse fine sporene holder seg helt opp til Ulevann (jeg måtte snu ved Solbergvann).

Så det er mulig å få til, man må bare gidde å legge litt sjel i den jobben som skal gjøres! Heia Nedre Eiker for trikkeskinner på søndag :-)

Dagis sa...

Kan melde om at situasjonen var helt annerledes i går. Strøkne spor hele veien. Må ha skjedd noe spesielt søndag. Drammen kjører nå kun ett spor i alle løyper så mulighetene for å ta seg en tur i fristil er nå tilstede.

Megalep sa...

Jeg synes den løsningen med et klassiskspor er ugunstig stort sett fordi det blir for lite plass til å skøyte slik at man skjærer over i klassisksporet særlig når det går litt i motbakke der man må "skreve" mer med skiene. Det fungerer i brede løyper på veier men ikke i terrengløypene. Ofte setter de også det ene klassisksporet altfor langt inn fra siden slik at skøyting blir praktisk umulig uten å ødelegge sporet. På bl.a Hovland har de valgt den varianten, da kunne de likegodt kjørt to klassiskspor mener jeg. Det samme gjelder igrunn på Storsteinsrunden, det blir ikke optimalt for noen av stilartene. Med mye folk i løypene er et klassiskspor ugunstig da man stadig må ut og inn av det for motgående trafikk.
Forøvrig enig med Glenn i kvaliteten på Drammens løyper iblant, men det gjelder ikke kun denne sesongen. Det er ikke sjelden jeg har kommet til Kamstrupkrysset Eiker/Drammen, hvor begge kommuner har kjørt fres samme morgen men kvaliteten er langt bedre fra og med det krysset reting Eiker.
Det ville også vært bra om kommunene kunne samarbeide bedre, idag kjører f.eks lier på Tverrås og Storstein, mens løypene opp dit fra Drammen er steinharde fordi man ikke kjører samme dag.

Anonym sa...

Gik fra Eggevollen via Eiksetra, Tverrås -og Skimtrundene i efta. Sugeføre men fint og mer enn nok snø til skiturer en god stund til fremover.

Anonym sa...

Hvorfor kjøres det ikke Kamstrupløypa når de er igang til tverken og skimten? Det bør være nok snø ihvertfall til krysset mot eiker men mulig litt åpent etpar steder til goliaten?

Megalep sa...

Leser på fb at Drammen kommune ikke skal kjøre mer nå på Bragernessida. Skjønner at det er lite snø nedover i liene men var på Skimtrunden igår og det var ikke noe snømangel der å spore, ei heller fra Tverken og oppover mot Tverråsen, så dette er for dårlig. I det minste kunne de betale Liers folk for å kjøre Skimtrunden og ned til Tverken noen ganger i tida fremover. Det har de faktisk gjort en gang før.

Megalep sa...

Gikk Ulevannsrunden fra Aronsløkka i dag, skia i henda opp lia og på med dem ved krysset Kamstrup/Bolstadveien. Kamstrup er det ikke noe sporsetting i,den har smeltet ned og løypa er så som så å gå i pga det, "uryddig" kan den kalles.

Gode spor fra Marimyr til Ulevann og videre til Langvann, Svarthavn og Skimten-Tverken. Synd de har sluttet å kjøre fra Drammenssida da det er godt med snø. De kunne klart Langemyr-Kamstrup-Goliat en gang til i vinter om de ikke var så fryktelig engstelig for å få litt søle på beltene på løypemaskinen ved bekken over Langemyr, og tilsvarende innerst ved Lommetjernsmyra. Forøvrig er det snø nok, løypemaskinen ville ikke ta skade av en tur til her.
Litt irriterende faktisk, Lier's løypekjører er langt mer dristig og kjører over stokk og stein iblant for å gi oss fantastiske løyper å boltre oss i!

Dagis sa...

Jeg forstår frustrasjonen og er langt på vei enig Megalep. Jeg vet lite om hva maskinene tåler men jeg vet at vi kunne hatt mange gode dager i flere uker framover hvis preppingen hadde fortsatt. Rikelig med snø fra 350moh og oppover fremdeles, dessuten er det meldt nattefrost alle de nærmeste 10 dagene, enkelte dager ned mot -6. Det betyr minimalt med smelting og holdbarhet for spor. Hvis de preppes.

Atle sa...

Enig i at det kunne vært litt mer vilje til kjøring....
Samt til å hugge litt, og kanskje sette opp noen levegger mot sola? Er et par steder som kunne hatt "godt" av det.

Megalep sa...

De kunne tatt Kamstrup inn til Eikersida og returnert, dermed unngått det våte inn mot Goliaten. Dertil unngått bekken over i starten av Langemyr og det lille åpne på myra rett før løypekrysset retning Gamledammen ved å ta omveien Tverken-Bolstadveien-Kamstrup. Det hender jo de kjører bare til Marimyr og tilbake i starten av sesongen likevel. Litt kanthogging av traseene kunne også være bra, i Montebelloområdet ble det gjort pga noen velvillige grunneiere, med resultat mindre nedfall fra trærne av både snø og bøss, og mer snø i traseene.
Runar

Megalep sa...

Skøyta Ulevannsrundeni dag. Gikk opp aron med skia i henda og inn Kamstrup, skøyta i terrenget der, men nykjørte løyper fra Eikersida gjorde at vi valgte å følge løypene fra Marimyr. Det var nykjørt derfra via Ulevann-Svarthavna og helt til og med Tverråsen. Litt bløtt stedvis i sola men forøvrig veldig gode forhold, nok snø hele veien, også ned til Tverken.
Runar

Megalep sa...

Gått fra Eiksetra opp til og rundt Tverrås-Skimtrunden -og Storsteinsfjell i dag. Gikk ut kort etter at det ble nykjørt og det var gode løyper, men selvsagt med et solid sug etterhvert. Tverråsrunden er helt fin uten bare steder i løypa å snakke om, Skimtrunden er ikke kjørt men brukbar dog uten sporsetting og med etpar steder bart. Storstein har noen åpne steder på sydsida forøvrig fint.

Megalep sa...

Var på Blefjell igår, råtten snø der og jeg vil anta like råtten i marka pr nå. Så det ble sesongens siste på meg, 86 skiturer samlet viser at det har vært en relativt god vinter.
Så snakkes vi kanskje her til neste vinter.
Runar

נורית אבוטבול sa...

Hei jeg heter Frøya Øyvind Jeg er fra Bergen, men jeg flytter til Belgia med mannen min. Jeg har lest interessante historier på nettet om hvordan noen ødelagte relasjoner har blitt reparert av kraftige magiske spellcastere. Jeg trodde det var alle løgner til jeg hadde lignende problemer i forholdet til mannen min, som jeg har vært gift i lang tid, og vi er velsignet med to barn, jeg ble overrasket da han kom hjem med en annen kvinne og informerte meg om at han er lei av meg uten grunn, jeg prøvde å spørre ham hva er problemet mine ord falt på døve ører jeg må flytte det fordi jeg ikke kan bære smerten av å se en annen kvinne på samme tak med meg jeg ble ødelagt og hjertebrudd i denne perioden må jeg informere en venn av min erfaring, hun fortalte meg ikke å bekymre meg for at mannen min ville vi komme tilbake til meg Jeg lurte på hvordan det skulle være mulig, hun fortalte meg at hun skulle introdusere meg til en spellcaster navn Drigbinovia, som er en veldig kraftig spellcaster. Først hadde jeg noen tvil fordi jeg ikke tror på ting som at jeg ikke handlet caster og han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og jeg tvang og gjorde det han ba meg gjøre, han fortalte meg også at dette er en gjort at jeg ikke burde bekymre meg om at mannen min ringer meg eller sender meg en melding, at mannen min kommer og ber meg om tilgivelse på bare to dagers tid, til min mest overraskelse, ringte mannen min neste dag og begynte å gråte for å tilgi ham, at han ikke ble med sin sunn fornuft til det øyeblikket. Jeg er alltid overrasket over dette store miraklet som har skjedd i mitt liv, min mann og våre to barn er sammen, og vi er mer enn noensinne glade hvis noen opplever et slikt problem i ditt forhold, kan du kontakte dette flotte caster på hans Email - doctorigbinovia93@gmail.com du kan også Whatsapp ham på +2348144480786 ikke la noen forakte deg for ditt forhold?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk