onsdag 13. mars 2019

Nesten en meter igjen - og nykjørte spor

Masse nysnø de siste dagene har ført til at måleren på Martinsløkka viser 96cm, det tror jeg er tangering av dybden vi hadde i siste del av februar. Drammen, Lier og Nedre Eiker har kjørt det meste nord for byen og temperaturen i marka har ligget på en plussgrad eller to på det varmeste midt på dagen i dag.

I går var jeg ute i snøføyka og tråkket egne spor i fallende nysnø. VR50 fungerte bra for meg. Da var det rundt en minus. I preppa spor i dag eller i kveld vil jeg forsøkt det samme eller noe mykere voks. Snøen er trolig lite omdannet til tross for noen få varmegrader i dag.

Fint om noen som har vært ute i dag kan rapportere om hva som har fungert på festefronten.
Ingenting å vente på dette. God tur til alle i kveld!

4 kommentarer:

Thomas sa...

Gikk Storsteinsfjellrunden fra Landfall i ettermiddag. VR65 var helt optimalt i starten, men temperaturen sank etterhvert. Frøys på og raskt føre på vei ned. Veldig bløtt i Storsteinsfjellrunden.

Dagis sa...

Et par timer seinere var det stedvis blanke spor opp til Tverken. Fra Vinterjuvet og oppover var det tørrsnø og skikkelig digg vinterføre. Litt vanskelig å få optimale ski for to litt ulike forhold men det blir for detaljer å regne når marka er så flott som nå. VR 45 og 50 funka helt greit.

Megalep sa...

Gikk fra Lanfalltjern via Tverken og Skimtvarden rundt Storstein og tilbake samme vei i efta. Var litt glatt med vr45 så gikk over til 50, det fungerte ganske greit, men glatt noen steder under trær pga "nedfall" i løypa av is-snø. Litt bløte løyper over Storstein så staking rundt der er kanskje ikke tingen i dag..

Megalep sa...

Gått fra Gamledammen(aronheisen) til Ulevann og retur via Svarthavna-Solvang, Skimtvarden-og runden. Absolutt best forhold i Drammens og Eikers løyper idag da de var nykjørt. På liersida var sporene veldig humpete. Valgte Rossignol-felleskiene i dag og det var et godt valg med stort sett godt feste og god glid. Snømengden er god i marka så skiføret vil tåle en del mildvær fremover.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk