lørdag 19. mars 2016

Kom dere ut på ski!

Det har minket over 20 cm på snøen i skogen denne uka, og det er riktignok meldt noe kaldere framover, men de av oss som er skiglade bør nok bruke de mulighetene vi har nå i påska.

I dag er det realt klisterføre, universalklister vil være bra. Selv skal jeg gå på blanke ski, slik jeg vanligvis gjør på slutten av sesongen. Det er jo normalt ganske bra glid på grovkorna snø.

De ter kjørt mange spor i dag på morgenkvisten, så mange muligheter ligger åpne:
- Lier: Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna, Tverråsen og Strosteinsfjell.
- Drammen: Sparavollen-Hvalsdammen-Tverken-Skimtrunden, Kamstrupen.
- Nedre Eiker: Ulevann-Solbergvann-Kamstrupen-Marivann rundt
- Konnerud: Sagdamrunden. Katthusdalen. Strømsåsen.
Vestskauen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var lurt å være litt tidlig på'n i dag, jeg gikk kl ti fra aronheisen, de kjører ikke før det, men løypene var oppkjørt noen timer tidligere og det hadde nok lønt seg å være ute kanskje kl ni. hadde fabelaktig både glid og feste inn Kamstrup via Ulevann pga at snøen var iskornete tørr etter nattefrosten, frem til og med svarthavna omtrent var det veldig bra. Vel oppe på Tverråsen var det skikkelig bløtt og elendig glid, burde der ha lagt på rødt klister type kx75 for bedre feste, hadde isklister underlag med swix universal i utgangspunktet. Med så dårlig glid var det bare å roe ned til påsketuristempo tverrås og skimtrunden.
kjempedag, snøen minker raskere enn jeg antok, under ledningene fra Ulevann har man barmark på venstre side hele veien, det dufter sterkt av vår i solhellinga men en fyker avsted i etter forholdene flotte løyper, det er igrunn litt artig akkurat det strekket om våren.

Aud sa...

The early bird gets the worm, som sagt over her. Nydelig med god glid fram til ca klokka 11-12. Begynner å minke på snøen rundt Marivann også,men helt greit å komme seg rundt.

Anonym sa...

Jeg kommer nok til å gå etter 12 i morgen. Funker det med KB20 grunnklisterspray, KX40S (lilla sølvklister) og rode multigrade med litt rode rossa?

Gunnar Schei sa...

ville brukt rode multigrade klister. selv staker jeg på blanke ski

Anonym sa...

Gikk til Snaukollen igår. Fantastisk fint!

Kjørt nesten helt opp, god innsats av kommunen, litt tynt med snø endel steder. Endel bare rabber og steiner som stikker opp, så kom dere ut før det er for seint. :-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk