torsdag 10. mars 2016

Flotte forhold mange steder

Det er plussgrader de fleste steder og du må nok over 500moh før det bikker under 0. Dette betyr at det er litt blankt i sporet mange steder og det rapporteres om at klister er tingen opp mot ca 450 moh. Over dette er det tørrere. der hvor de ter varmt anbefaler jeg swix KX 40s sliverklister. Dette tåler blandingsføre godt. I høyden kan du bruke VR45 med VR50 i tråkket.

Nye spor i dag:
- Drammen: Litt på Spiralen
- Lier: Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna
- Øvre Eiker: Løypenettet fra Hokksund til Øvervollen, Øyvannet og Snaukollen. Benytt sjansen her folkens!
- Modum: Sponevollen-Hovlandsfjellområdet
- Konnerud: Skistadion

God tur!

6 kommentarer:

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk fra Landfalltjern i kveld ca 18.30. Trodde jeg kunne gå på rubb, men ble advart av noen hyggelig menn og kvinner som akkurat kom fra tur. Ble anbefalt klister, og det er jeg jammen glad for. Sporene er harde og blanke, tilnærmet is.

Jeg la Start Universal med sølv under, rett oppå litt eldre blå extra som jeg hadde skrapt av i vinterferien. Det ga OK feste så lenge det var litt løs snø utenfor sporet, men totalt håpløst i de blanke sporene. Ca -1C på Tverråsutsikten i kveld.

Men hva i all verden kunne jeg smurt med i kveld for å få bra feste i de blanke sporene? Uten å stupe på tryne dersom jeg flytter skia utenfor sporet (f.eks ploge i nedover)

Anonym sa...

Blande inn litt voks i klisteret?
Atle

john85 sa...

Tenkte jeg skulle teste Start racing special som rett og slett er voks og klisterblanding. Vet ikke om evt. SkiGo HF rød/gul hadde fungert jeg...?

Aud sa...

Gikk Marivann-runden fra Eiksetra i går. Hadde smurt med voks, men måtte legge på klister etter 200 meter.Gikk på Start Wide, funka middels, var kram/slush snø.Hvis værmeldinga slår til nå så er det vel isklister om morgenen og rødt/universal på dagtid resten av sesongen..

john85 sa...

OK, virker som det er klister som gjelder da. Jeg prøver meg med rode multigrade (og VR62 i drikkebeltet?)

Dagis sa...

Ahh. Langrenn ass. Drammensmarka ass. Har akkurat kommet hjem og virkelig hatt godfølelsen. Landfall-Klemmehøgda-Kamstrup-Marivann-Tverken-Landfall. Supergli og spikerfeste med syltynt lag universalklister. Kunne sikkert hatt et lag dekning med 40 eller 45 og fått enda bedre gli. Bare å komme seg ut, men gå for en eller annen form for klister. En god del blanke spor og isete under trær. Og på Kamstrupen er det en del av det.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk