fredag 4. mars 2016

Endelig skikkelig vinter igjen!

Da har det snødd mellom 30-40 cm de siste 2 dagene, og vi begynner å få noe som likner på vinter igjen. Ikke verst av vårmåneden mars?

Det ligger nå ca 70cm snø i skogen og vi er sikret skiføre til påske og vel så det.

Følgende spor har blitt kjørt i dag:
- Lier: Kanada-Nykjua-Saga. Ut til Fallet. Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna. Tverråsen
- Drammen: Spiralen-Tverken (begge sider av Landfalltjern, samt via Hvalsdammen). Skitrunden og Kamstrupen
- Nedre Eiker: Ulevann-Solbergvann-Kamstrupen. Marivann rundt
- Modum: Engersetra-Nygårdshøgda-Dypingen-Sandungene
- Konnerud: Det aller meste er kjørt opp, både på Stadion, Mifhytta og Bremsarunden, inn mot Sirikjerke, Strømsåsen, Sagdamrunden, Hallermoen og Katthusdalen-Andorsrud

Det er nå temperatur og snø på begge sider av 0 grader, noe som gir tråblete smøreforhold - sånn er det bare. Det som vil fungere best akkurat nå er rubb.

For de som ikke har rubb vil jeg anbefale å forsøke med VR50 eller VR55n. Blir det varmere kan man forsøke med VR60 ellr VR62.

7 kommentarer:

Anonym sa...

I området Skimten og Tverråsen sjekket jeg snødybden noen få stederi efta og det varierte mellom ca75cm til vel 105cm. Særdeles bra at det kom mer snø, men vanskelige forhold med mye kladding var det og myke løyper for det er nettop nykjørt, blir bra dette.

Anonym sa...

Rubbføre i dag også?

Anonym sa...

ikke rubbeføre i dag.

Anonym sa...

Teste rubb likevel. Helt håpløst :D og tidvis ikke feste i det hele tatt.

Anonym sa...

Noen som har gått Ulevannsområdet i dag? Har sett det har vært jevnt kaldt der, så er vel kanskje fint "blåswixføre"

Joe

Anonym sa...

Var rundt Ulevann idag samt langvann over til Svarthavn og Solvang bl.a. brukte vr55n hele veien,kunne helt klart ikke gått på vr40, men det kommer nysnø i natt så kanskje du kan bruke det i morgen.

Unknown sa...

Gick en lang tur igår på skin ski - Stibolten opp rundt Tveråsen og ned igjen. Fungerte knallbra. Har kjøpt Atomuc Redster med utskiftbare feller, kan virkelig anbefales.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk