mandag 21. mars 2016

Ganske stabile forhold

Det er ganske stabile forhold om dagen og det minker ikke så mye på snøen nå som det gjorde i forrige uke. Det er gjennomgående kaldt om natta og varmt om dagen slik at de beste føreforholdene er om morgenen når løypene er nykjørte. MEn oppe i høyden er det ganske bra selv midt på dagen.

Det er ganske gode forhold her:
- Ulevannsområdet
- Eikseterområdet, særlig opp mot Svarthamna
- Tverråsen og Skimtplatået
- Engersetra-Nygårdshøgda-Dypingen-Sandungene (bart held nederst mot Sandungene)
- Fra Ballklubbhytta og oppover

Jeg anbefaler å ha et tynt lag grunnklister i bånn, bruk gjerne klisterspray (grønn liten flaske), som må få tørke litt før man legger på aktuelt klister. Swix VM-universalklister er veldig anvendelig. Personlig ville jeg styrt unna rådt klister dersom jeg skal gå oppe på Skimtplatået, men vurdert det dersom jeg skulle snu på Tverken. Skal du tidlig ut vil det være skarpt føre og universalklister er best.

Nye spor:
- Det meste er kjørt i løpet av helga. I dag har Lier kjørt fra Eiksetra over mot Saga og Kanada. HEr er det gode forhold, men jeg er litt usikker på hvordan det er ned Fløitenbakkene (vær forsiktig!) og over Tranemyrene.

Erfaringsmessig kjøres det ikke mye i påska før helligdagene.

4 kommentarer:

Tibor sa...

I går formiddag kl. 09:45 gikk vi Skimtenrunden fra Landfalltjern.
Stort sett gode forhold.
Første gang i året på klisterski. Rakk aldri å vaske skiene etter sesongen i fjor så det ble et inntørket lag fra 2015 med en liten dæsj av universalklister. Fungerte utmerket.

Anonym sa...

Gode forhold fra eiksetra og opp til skimten. Nedover til tverken er det noen tynne flekker (stein, lyng o.l.) så vær obs på utførkjøringen ned mot tverken.

Noen som forresten vet hvor lang skimtenrunden er? Jeg hadde ikke med pulsklokka så jeg er ikke helt sikker på distansen og om jeg gikk storsteinsfjellrunden. Gikk i hvert fall en runde som begynte ca. nord-øst ut fra skimtentoppen og kom tilbake til samme sted ca. sør-øst.

Gunnar Schei sa...

ja, det er en stein i sporet i den siste bakken ned til Tverken fra Skimten, rett før den siste dumpa. Den kan virkelig ødelegge skia

Gunnar Schei sa...

jeg tror hele SKimtrunden er 3 km, ganske nøyaktig

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk