fredag 25. mars 2016

Benytt sjansen!

Det er fremdeles fine forhold i høyden, men varmere vær og regn lurer seinere i påska, så benytt sjansen nå! Det er nattekaldt og ganske bra forhold fra morgenen. I går holdt føret seg hele dagen, jeg hadde en flott tur i Kamstrupen.

I dag har Lier kjørt Eggevollen-Svarthamna, Tverråsen og Storsteinsfjell. Nedre Eiker er i gang i Ulevannsområdet.

Det er en del stein både her og der (se tidligere poster). Merk at det er ganske dårlig fra Landfalltjern til Ballklubbhytta, men stein og åpne partier flere steder. Men etter Ballklubbhytta er det stort sett gode forhold. Jo høyere opp, desto bedre, slik det pleier å være.

9 kommentarer:

Runar sa...

Aron turheisen er ett godt alternativ til landfalltjern nå, på toppen bærer du bare skia de første bakkene vel 150meter, og så er du på Kamstrupløypekrysset og kan velge løype i tre retninger - til Ballklubbkrysset/Tverkenveien, Bolstadveien/Tverken eller Kamstrup retning Ulevann.
Det er ikke så ille å kjøre ned aron igjen heller fordi snøen er løs og bløt utpå dagen.

Gunnar Schei sa...

bra tips Runar!

Aud sa...

Ganske bløtt og tungt nå, men overraskende fine forhold. Et par-tre bare flekker på tverråsrunden, men lett å få øye på i tide.

Runar sa...

Ja det var bløtere enn jeg antok i dag, lite eller ingen frost å spore etter natta. Gått Kamstrup(som var helt fin etter mitt skjønn)-Ulevann(nykjørt fra sydenden av Vrangen)-Langvann under ledningen-Svarthavna-Solvang-Storsteinsfjellrunden-Skimtrunden-Tverken og Bolstadveien. brukte swix universal men tror nok at rødt klister ville vært bedre i dag da det ble en del glipptak. De som går ut nå får bedre vær også, det regnet litt under min tur.
Alt-i-alt helt greie løyper hele veien med unntak ned til Tverken fra åsen som nevnt tidligere.

Runar sa...

Antar jeg har hatt kanskje sesongens siste skitur med tanke på det regnet som er meldt de to neste dager, vemodig...

Gikk fra Gamledammen til Tverken og to ganger Tverråsrunden før jeg kostet på meg noe godt på Solvang og gikk videre Svarthavna-Ulevann-Kamstrupen og hjem. Seriøst sugeføre utover dagen. Var heldig og fikk de to runder på Tverråsen på glatte spor og kunne stake så og si hele. Deretter var det å supplere med kx75 fra Solvang, aldeles herlig klistersuppe under skia vel hjemme pga en del vind og masse barnåler i løypene:) Sånn det skal være om våren, litt av sjarmen det der.

Kamstrup har smeltet mye på bare etpar dager, kostet på meg å gå den i gamletraseen.

Reidar sa...

Fra Eiksetra en tur igår. Vestskogen idag. Og selv om jeg synes det er finest på Skimten/Tverråsen er det nok sånn at det pr nå er best forhold på Vestskogen. Her tror jeg det er greie forhold neste helg også, selv med regn først. Rødt klister idag. Satt bra.

Runar sa...

Reidar:
kan du si meg hvor det er best å kjøre til og parkere for å gå på vestskogen? Turtips i det området på etpar tre mil?
Har ikke vært i det området annet enn på sykkel på grusveier for noen år siden.

Gunnar Schei sa...

ville kjørt opp til Kalmoseter/ montebello arena. Du kjører dit via Sande sentrum (må på andre siden av jernbanen

Reidar sa...

Kalmoseter/Montebello arena er et godt utgangspunkt. Godt skiltet fra jernbanen. Fra parkeringa er det ca 1,5km opp til skogsbilveinettet på Vestskogen. Det kan jo hende det blir vanskelig å gå akkurat dette strekket etter regnværet nå. Jeg har også gått fra Fjellskar noen ganger i vinter. Godt skiltet fra 123-stasjonen på gamle E-18. For begge steder gjelder det at det er bomvei som krever mynt, 40 kroner.

Det er vel tre hovedrunder på Vestskogen. Øyvannsrunden, eventuelt med hele Montebellotraseen om Gravdalsrunden, er fin. Det er nærme 25km. Starter du på Fjellskar er det fint å gå Dammyrrunden om Saggravdal sammen med Øyvannsrunden. Jeg målte den til 19km i går.

Hvor mye som kjøres framover vet jeg ikke noe om. Men Skisporet for Vestskauen stemmer nærmest alltid, og når det kjøres, kjøres det stort sett før 09.00. Løypekjører legger også ut oppdateringer på Facebookgruppa "Vi som setter pris på flotte skiløyper i Sande kommune" når han kjører.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk