lørdag 12. mars 2016

Alle tiders muligheter!

Det er fine forhold om dagen og nå er det ca -4 grader. På morgenen betyr dette at i nykjørte spor kan man bruke tørrvoks, feks VR45, på dette føret. Sannsynligvis stiger tempen mye utover dagen men det skal jeg oppdatere senere.

Nå har det blitt kjørt masse mye spor:
- Drammen: Spiralen, Tverken, Skimten. Kamstrupen og retur via Marimyr-Goliaten til Tverken
- Lier: Det aller meste i Eikseterområdet (ikke til Avdal) samt på Tverråsen og Storsteinsfjell.
- Nedre Eiker: Alt i Ulevannsområdet og ned Kamstrupen. Vrangla rundt.

kl 10.15: Det er nå tørrføre, men dette kan endre seg utover dagen, fra rundt kl 13 er det meldt 0 grader og kanskje +1. Da vi man trenger mykere voks enn VR45, feks VR55, men om sporene blir blanke, slik som i går, trengs klister. Mitt tips er KX40s som funker på blandingsføre og tåler litt tørrsnø.

Merk at Ulveløpet foregår i Eikseterområdet opp mot Svarthamna. Her blir det mye trafikk i dag

14 kommentarer:

Anonym sa...

Noen som har erfaring med skin-/felleski på føret som er i marka om dagen?

Gunnar Schei sa...

flere har rapportert at det er ok på føre tilsvarende dagens

Anonym sa...

Går det ulveløpet over fra svarthavna og i retning enten langvann eller vrangen og over den, slik at en bør holde seg unna de løypene eller er det kun inn til svarthavna?

Anonym sa...

Greit feste og god glid idag med grunnklisterspray, kx40s og rode multigrade. Sikkery bedre feste hvis jeg hadde lagt ekstra klister i tråkket

Anonym sa...

Flotte forhold fra Eggevollen idag. Start rundt kl 11. Var litt skeptisk, men VR55n satt som et skudd og utmerket glid. Møtte løypemaskinen på Tverråsrunden mot slutten av turen, da ble festet enda bedre, men litt dårlig glid. Takk for utmerket blogg.

Anonym sa...

Gått to-tre mil idag bl.a min førstegangstur på runden ved Korpetjernet syd for Ulevann, flotte forhold i løypene og antagelig den siste dagen med tørr snø i sporene da det meldes vesentlig mildere og sol fra utpå dagen i morgen og ut videre til uka, trist å tenke på at vinteren snart kan "renne bort".

Brukte "juksesmøring" idag, Rex-tape i to lag og det fungerte aldeles utmerket, og med ski med godt spenn synes jeg ikke det går så veldig ut over gliden heller, merket ikke at jeg gled noe dårligere enn andre skiløpere.

IL ROS sa...

Ulveløpet er over nå, så man kan gå hvor man vil. Ulveløpet gikk fra Svarthamna over mot Langevann, og rundt Vrangla, og rundt Korpetjern og over Vrangen mot Svarthamna igjen. Dette var den samme runden jeg hadde tenkt å gå selv i dag, derfor ble det gamleløypa til Martinsløkka (preparert i går), opp til Svarthamna, over Vrangen, Goliatløypa til Tverken, Skimtrunden og Storsteinsfjell. Desverre ingen utsikt i dag, men alt nykjørt og flotte forhold. Hadde V45 (swix lilla) under skia, og det var veldig bra. Håper skiføret varer til målet på 100 mil er nådd.

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk fra Landfalltjern i ca 11.30, la under 2 lag Rode Multigrade og VR50 i tråkket. Hadde tilnærmet spikerfeste innenfor Tverken, god glid også. Greit å slippe klister.

Anonym sa...

Gått rundt i Vranglaområdet i dag, hadde supre ski med Swix Universal klister. Flotte løyper og fremdeles mye snø så får vi håpe at den meldte varmen ikke tar helt knekken på snøen riktig enda.

Anonym sa...

Noen som gikk i dag (mandag 14.mars)? Universalklister som gjelder?

Dagis sa...

Gikk på Universal og lilla i kveldingen. Kliss våt snø som tørket opp og frøs til noe utover kvelden. Da mistet jeg mer og mer feste.

Unknown sa...

Jeg gikk på rødt klister i går ettermiddag (mandag). Det fungerte ganske fint, men veldig råtten snø og dårlig glid fra Vrangen-Marimyr-Tverken (det var ikke kjørt der i går). Fastere og mye bedre glid oppå platået der det var kjørt samme dag.

Anonym sa...

Har noen oversikt over om det har blitt kjørt i vinter eller i det siste helst, fra Fallet og inn løypene til Breili og evnt videre derfra til Djupengrop og Hovlandsfjell? Hvor kan man sjekke ut dette, merkelig at det aldri oppdateres på skisporet.no noe fra områdene nord.

IL ROS sa...

På facebook har "Skiløypene i Modum" en egen side, der fikk jeg svar i vinter:

"Det er ikke åpen løype mellom Djupengrop og Breili, slik som tidligere.. Sånn til informasjon.. Denne løypa skal gjøres om, og kunne kjøres med løypemaskinen, bare fylket får igjennom ny reguleringsplan for verneområdet.."

Det er også en facebook-sdie som heter "Breililøypas venner".

Finner litt informasjon om preppestatus for området på disse sidene.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk