tirsdag 27. januar 2009

Opplevelser i kø på utsiktspunktene

Søndag sto langtur på programmet med start fra Eggevollen. Målet var å få med seg utsiktspunktene i den sørlige delen av Drammensmarka. Det var litt løst, men det skulle bare mangle etter snøfall på over 1 meter den siste uka.

Turen gikk via Eiksetra opp Dritarbakkane til Skimten og første punkt på dagsorden. Herfra ser man langt i klarvær, og man kan skimte feks Skrimfjella, Blefjell og Norefjell i horisonten. Dette er et kjent og kjært mål for mange søndagsturer, og det er alltid mye folk der oppe, så vel i november som i mai :-)

Men enda finere er utsikten fra Storsteinsfjell. Merkelig nok er det langt færre folk å se her, forklaringen er kanskje at mange starter fra Drammen og at turen da kan bli i lengste laget. Fra Utsiktspunktet kan man se langt: Deler av Tyrifjorden, Oslo med Holmenkollen, deler av Oslofjorden, Lierdalen og Drammensfjorden!

Etter runden på Storsteinsfjell var det naturlig å gå ned til Tjuvtjern og opp mot Tverråsrunden. Fra utsiktpunktene på Tverråsen har man overblikk over sentrale deler av marka, samt mot Skrimfjella, Blefjell og Norefjell. Det er også morsomt å kikke over kanten og ned i stupet mot Tverråsvannet :-)

Hvis man vil ha med seg alle utsiktene, men ikke har all verdens tid, så er det fullt mulig. Følgende rute er under 2 mil: Eiksetra-Dritarbakkane-Tverråsrunden-Skimten-Storsteinsfjell-Skimten-Eiksetra. Det er mye opp og ned på denne ruta, men det går fint når føret ikke er for skarpt, slik som nå.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Fra kanten av Tverråsen er det flere utsiktspunker. Stikk ut fra løypa i den søndre del av Tverråsrunden. Da ser du helt til Brattefjell ved Rauland i Telemartk§

Anonym sa...

Har noen bilder fra Tverråsutsikten her. En flott skidag og nydelig føre.
Kan vell ikke bli bedre :) Se selv!

http://picasaweb.google.com/thunes.ws/20090127#

Anonym sa...

Bildene er tatt langs denne ruten:

http://trail.motionbased.com/trail/player/7523210

Anonym sa...

Bildene,sammen med noen Video klipp

http://www.youtube.com/watch?v=CY5ByF74wzM

Gunnar Schei sa...

takk for flotte bilder Ørjan! kan jeg legge opp lysbilde serien i venstremargen?

Anonym sa...

Noen som har forslag til beste rute fra Landfalltjern til Glitre? Og er det preparert der?

Gunnar Schei sa...

Det er to relativt ok turer til Glite, som jeg kjenner til:
1. Landfalltj.- Ballklubbhytta - Kamstrupløypa til Solbergvann - Ulevann - Vrangla - Sandungen - Glitre. Jeg er usikker på om det er satt spor den siste biten fra Sandungen til Glitre (bordvika), men det er en skogbilvei, så det burde være ok.

2. Landfalltjern - Tverken - Eiksetra - Lelangen - Saga - følg bilveien fra Saga til østsida av Glitre

Det var flere muligheter før, blant annet fra Langvann, men flere av disse løypene kjøres ikke lenger, uvisst av hvilken grunn

Anonym sa...

Takk for gode tips. I følge dagens føretelefon-melding så er det kjørt opp i Kamstrupløypa og helt til Dypingen i Nedre Eiker. Så da skulle det vel gå akkurat? Med en viss usikkerhet rundt siste biten inn til Glitre. Skogsbilveien du snakker om, er den på østsida av Sandungen?

Gunnar Schei sa...

ja, de kjørte til Dypingen i går. Ofte så sier de ikke at de har kjørt helt til Glitre,selv om de har gjort det, jeg vet ikke hvorfor.

Flere ganger har skogsbilveien vært brøyta, og det har vært grunnen til manglende spot. Da er det jo helt ok å gå der på ski.

Men det går altså den skogsbilvei langs østsida av Sandungen, som deretter følger bekken fra Sandungen til Bordvika i Glitre.

God tur, si i fra hvordan det gikk! :-)

Gunnar Schei sa...

til Dagis igjen: Det er jo ganske langt fra Landfalltjern til Glitre, jeg tipper ca 25 km, det kan jo bli langt t/r? Det er jo også mulig å kjøre inn til Ulevann fra Årbogen i Krokstadelva, da får du en kortere tur i det minste (og du begynner på 500m.o.h. i stedet for 300 ;-)

Anonym sa...

Hei Gunnar
Du kan bruke bildene jeg legger ut, så mye du vil i bloggen din.
Kan jeg sende deg linkert til kommende oppdateringer, et annet sted, i stedenfor å legge det inn som kommentarer?

Anonym sa...

Ja det er en drøy tur. Og sikkert ganske så mye enklere fra Ulevann. Men det er noe med å gå "hjemmefra" som jeg liker godt. Tipper jeg prøver fra Landfall først og ser hvor langt jeg kommer.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk