onsdag 28. januar 2009

Nesten alle løyper er kjørt - flotte forhold!

I dag er det en god del minusgrader (ned mot -8), og realt blåswixføre. Nesten alle løyper er kjørt opp siden snøfallet i helga. Nedre Eiker og Lier kjørte i går og Drammen har kjørt hver dag, også i dag. Det som ikke er kjørt opp er forbi Sauesetra og inn til Breili. Så vidt meg bekjent er det heller ikke kjørt inn til Glitre, men det er mulig å gå fra Dypningen via skogbilveiene til Bordvika. (Jeg har heller ikke 100% oversikt over løypene til Modum eller Øvre Eiker, og er heller ikke spesielt godt kjent her)

Det er meldt kaldt og klart vær i ei uke framover, så jeg vil ikke oppdatere med føremeldinger med mindre det skjer noe som endrer forholdene før tidligst fredag (takk igjen til Ørjan Thune for bilder)

Smøretips: Blå swix gir godt feste, men nå som det delvis er litt løst, og temmelig trått, så er det lurt å legge på tynne lag smøring. Hvis du legger "nervelaget" for å være sikker på å få feste, vil dette bremse på gliden. Legg derfor på 1 tynt lag i hele smøresonen, deretter ett tynt lag til over ca 75% av smøresonen, og til slutt et siste lag rett under bindingen. Husk at spennet er størst midt under skia, så her kan du ha mer smøring uten at det går ut over gliden. Kork ut godt mellom hvert lag.

Legg også på en glider, det får man mye igjen for nå som det er trått. Det er ikke noe stort poeng å bruke fluorglider nå som det er så kaldt, CH7 eller CH6 holder i massevis.

3 kommentarer:

Ingrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Å nei, tømmeret ble nok ikke dratt opp Dritabakkane. Det skulle i så fall vært utfor!
Bakkene er tunge opp, og det kan vel få fram flere reaksjoner i en stakkars kropp.. Men verst var (og for så vidt er) å kjøre ut. Dagens løype er jo lagt om til det bedre. Allikevel kan man jo nesten drite i buksa bare ved tanken når man står på toppen...

Ingrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk