fredag 17. februar 2012

Smøretips Montebellorennet

Oppdatering lørdag morgen: Det har regna i natt, jeg er usikker på hvordan nedbøren har vært i høyden. Har det kommet som regn er det klister som gjelder, har det kommet som regn i lavere områder og som snø i høyden, bør man velge klister med dekning. Jeg smører når jeg kommer opp på Vestskogen, siden det ikker noen værstasjoner der oppe som kan fortelle meg detaljene.

I morgen er det renntid igjen, ikke i Drammensmarka, men like ved.. Litt skiftende vær om dagen ikke så enkelt å smøre kanskje.

Gli er lett, jeg har lagt på HF 10 glider. Det er meldt ganske varmt, sannsynligvis varmegrader, og muligens litt nedbør, kanskje som regn. Så jeg trenger en struktur i skiene (ganske grov) og høyfluorglider til å frakte vekk vannet, og skape gli under skiene.

Feste er verre. Jeg kan faktisk ikke si noe sikkert før jeg står inne i Vestskauen og kjenner på snøen. Er det som i kveld, rundt null grader, snøen er finkorna, men litt omdannet, så holder det med grunnvoks i bånn (smeltes inn) og voks oppå. VR55 er et godt tips tror jeg, muligens med mykere smøring (Vr60 eller kanskje 65) i tråkket.

Men om det regner, så må klisteret fram. Vil ha anbefale Rode silver, som tåler både gammel og ny snø i et blandingsforhold. Swix har en varian som heter KR50, som også er bra. Det er overskya i morra, står det, så om det ikke er nedbør, bør voks holde. Man kan sikre seg med å legge klister i bånn og brenne det inn (tynt-tynt) og voks oppå (klister med dekning).

Er det rundt 0 og fallende snø er rubb et godt alternativ. Jeg er ikke så flink med det, så her må dere prøve dere fram med strukturen.

Mitt beste tips er VR55 i morgen, men se an til du kommer til start.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gode smøretips! Tror selv jeg kommer til å gå på klister med GOD dekning av voks. For å være sikker, skiparet jeg skal gå på er relativt stivt, så det skal ikke gå all verdens utover gliden!

Lykke til

GunnarS sa...

OBS: Det ER værstasjon på Lauvkollmyr, midt i Øyvannsrunden.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk