fredag 30. januar 2009

Alt ligger til rette for en strålende skihelg!

Tempen i dag ligger på snaut 10 minusgrader. Alt av løyper i Lier, Drammen og Nedre Eiker er kjørt opp, også de løypene som kun kjøres sporadisk, slik som langt nord i marka fra Røyne, og inn til Sauesetra i Drammen. Hovedløypene er kjørt i dag, mens resten ble kjørt i går. Det er veldig fine forhold, men det kan være litt løst der hvor det ikke har vært preparert tidligere.

Smøretips: Nå er det så kaldt at jeg ville vurdert å bruke grønn swix, eller i det minste å legge blått i bånn og grønt oppå. Det er lurt å legge på glider siden snøen er veldig trå i kulda, jeg skal bruke CH6.

Turforslag: Hvis du beveger deg i Drammen eller i det minste i nærheten av Skimten, ville jeg lagt turen innom Sauesetra på veien opp eller ned. Denne løypa kjøres ikke så ofte, men det er idyllisk. Sauesetra ligger øst for Tverken på løypa mellom Årkvisla/Hvalsdammen og Skimten. Man kan også komme seg dit fra Tverken eller Undersrud.

Oppdatering søndag morgen: Alt av løyper er fremdeles kjørt opp, men hvis du vil ha nykjørte spor, så vil jeg anbefale hovedløypenettet til Drammen, som er kjørt i dag tidlig. Det er drøyt -10 grader, så jeg anbefaler grønn festevoks og CH/LF6.

I dag skal jeg gå fra Kanada til Lelangen t/r for å få en følelse med Hauern-traseen. Det er som kjent bare to uker igjen til Drammensmarkas eget turrenn!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Noen fler bilder 01 feb 09
http://picasaweb.google.com/thunes.ws/20090201?feat=directlink

Anonym sa...

Har vært på DML-kaffe der Susanne kunne fortelle at du var mest opptatt av å blogge om drammensmarka og skiføre - jeg trodde det var baby i fokus?
Nyttig kaffe, med (noen) avklaringer omkring Fronter og våre ønsker som bibliotek.
Vi forsøker å finne litt nye veier å gå, men det går treigt. Gleder oss til at UiO-blogg skal bli bruksredskap for alle, - og wiki på plass.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk