fredag 21. april 2023

Neida, Drammen kjører fortsatt løyper!

..og det skulle bare mangle! Det er MASSE snø i marka, og det er meldt kaldere, samt snøfall, framover. Så her er det litt vanskelig å forstå hvorfor Lier, som nesten alltid er først og sist i sporene, allerede har avslutta sesonger.

Men i Drammen har det altså blitt kjørt både til Skimten og Kamstrupløypa i dag. Fine forhold, rødt klister eller universalklister er dte som gjelder nå. Og for å glede Runar så vil selvsagt felleski være fine, så lenge det ikke er isete forhold (noe det vil bli neste uke - det er meldt nedbør og minusgrader)

8 kommentarer:

Runar sa...

Lier kunne kjørt til kanada også det er nok snø over hele området.Eiker inklusive! Hva som har styrt avgjørelsen kan man lure på. Det samme ser en på Hovlandsfjell, null kjøring. Vel er det et større "kundegrunnlag" i Oslo-området for der kjøres alt de kan av løyper, det er ikke et veldig trøkk av folk på ski om dagen men det brukes midler på så mye unyttig så litt til kjøring kunne vært bevilget.
Godt feste og god flyt med universalklister igår, en slipper den suge-bremse-følelsen på frembeinet etter fraspark som feller gir på sugeføre:-)
At de klarte Kamstrup er en gåte for meg for det var mye vann i første bekk...Og..de kjørte som jeg "foreslo igår" - til venstre i Bolstadkrysset.

Egil sa...

Hei.Nå skal det komme mer snø,og kaldere vær.Kan vi greie å tangere rekorden fra 1951,da gikk de på ski fra Jennys kilde/Juletønna og opp til skimten 17 mai ?

Egil sa...

Hei.Klipp fra DT.
Skiføre til juni

Vinteren 1951 avsluttes med følgende føremelding for 5. mai: "I Drammen kan en spenne på seg skiene like ovenfor sykehuset også er det fin løype innover til Tverken".
29. mai melder avisen at Drammen kommune har bevilget hundre tusen kroner til nye snøfresere. Men neste vinter var det vinter-OL i Norge og da kom det selvsagt nesten ikke noe snø. Det var så vidt arrangementet lot seg gjennomføre, og i alpinbakken på Norefjell lå halmballene tett langs den snøfattige løypetraseen.
En liten kuriositet til slutt. Målestasjonen ved Ytre Sandsvær kunne melde om 43 centimeter 1. juni 1951. Når skaren holder til Sankthans, blir det sein vår!

Gunnar Schei sa...

artig kommentar Egil, takk for den!

Runar sa...

Skimtrunden kjøres nå. Ser ut som Eiker er ute og kjører litt også, men symbolet er en scooter på skisporet.

Runar sa...

Da har jeg gått i nykjørte løyper på skimten og tverråsen, det var stas. Sug i sola selvsagt. Møtte løypekjøreren fra lier, han sa at det bare kjøres disse løypene, glemte spørre om han kommer til å ta det fler ganger fremover. Ikke noen problematiske steder i traseene noe sted oppå der.

Runar sa...

Bare den harde kjernen som går på ski nå. Møtte bare fire stykker i dag. Tverkenveien er så som så men fullt brukbar, småbart noen få steder. Skimtrunden og Tverråsen er gode, sug i snøen da nysnøen som kom for noen dager siden ikke er smelta bort enda men er skikkelig "solmyk". Ingen problematiske steder på de to rundene, bare å gå:-)

Runar sa...

Gikk opp til Kamstrup med skia på sekken og skøyta i terreng dels løype inn til Marivann. Det er smelta mye mer enn jeg trodde innover og skia måtte av etpar ganger istarten. Fra Marivann var det...nykjørte løyper faktisk! Og de var helt fine. Helt til Ulevann og runden Huskombusk. Gikk den og retur til Marivann, terreng over Toblebekk-Måneskinsheia og møtte nykjørte løyper også på Tverråsen men der bare med atv med belter og sporsleide etter, de har kjørt et spor i samband med noe uttak av endel trær nær traseen og har tatt Skimtrunden samtidig og ned til Tverken. Det står stor skogsmaskin i Tverråsjuvet, på sida, de har tatt ut noe tømmer der og så se opp der, står advarselskilt oppe og nede.
Det var en supertur som avslutning av sesongen, tenker det får være nok nå. Klisterski gled ganske bra.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk