mandag 20. februar 2023

Det ustabile været fortsetter

På fredag kom det 5 cm snø i marka, men nå man kjørte på nytt var det hovedsakelig grovkorna snø og klisterføre. Men en silverklister fungerte bra. I dag har det kommet ytterligere noen cm snø, og det må kjøres på nytt for at forholdene skal være ok. Det er ganske varmt (+4), så jeg vil nok anbefale et silverklister som tåler blandingsføre, feks Swix KX40s

Det er fremdeles mye ski i marka og stort sett flotte forhold, særlig over 400moh

8 kommentarer:

Anonym sa...

..hvis ingen går med feller
men passer seg for dem
ja da vil alle sammen bruke
KX40S igjen.
heisan å hoppsann da faller alle da..

Runar sa...

Rask Tverråsrunde med Skimten på formiddagen, godt føre vil jeg si.
Hadde vært fint om de som skøyter videre fra Tverken og opp til Skimtvarden, hvor det ikke er lagt opp til det, kunne bestemme seg for hvilket spor de ønsker å ødelegge og ikke skøyte istykker både oppad og nedadggående spor samtidig slik de gjør nå...

Det er kjørt mange steder med kun et klassiskspor med skøyting ved siden av i vinter, benytt disse isteden. Forøvrig har jeg merket meg at mange også der ikke klarer å la være å skøyte oppå klassisksporet. På vei opp fra Kluftetangene til Hovland for vel en uke siden var det to smartinger som konsekvent hadde skøytet OPPÅ klassisksporet på høyre side selv om det hele veien er en skikkelig god og bred skøytetrase på venstresiden... Det burde settes opp infoplakater i starten av alle skiløyper tror jeg om hva som er greit og ikke i en skiløype for dette ligger åpenbart på et for høyt intelligensnivå for mange å forstå på egenhånd.

Klassiskopplevelsen blir faktisk ikke særlig god når du kommer etter slike.

Anonym sa...

Helt enig!

Anonym sa...

I dag var det faktisk fint tørrsnøføre i marka på tross av kun 5cm nysnø som var frest opp med den gamle snøen, kunne fint gått med blå extra eller v(p/r)45.Gått Ulevannsrunden inn Kamstrup med Tverråsrunden på returen. Gode løyper stort sett hele veien.

Runar sa...

Hyggelig prat med "fellepolitiet" på Tverråsen i dag. Slapp bot og fikk gå videre med fell! :-)

Gode forhold og fortsatt nok snø så det er bare å komme seg ut og nyte så lenge vi har det folkens.

Anonym sa...

"Fellepolitiet"... Ha ha, den var fin, Runar!

Runar sa...

Finfint lag med nysnø i dag og heldigvis ikke nykjørt. Blå extra var bra. Tok sjansen på Vrangen-Løken på isen, og den ser bra ut, det meste eller alt som kunne renne ut av Vrangen er ute, det ser man på sundet mellom vanna. Isen har knekt opp langs land og ligger plan og tørr forøvrig ute på vannet. Lite folk ute til å være så flotte forhold. Var over Tverråsen også.

Anonym sa...

Har sjefen tatt litt tidlig sommerferie her eller...?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk