fredag 10. februar 2023

Skiftende forhold - og begynnende vår?

Da har vi lagt bak oss noen dager med litt voldsomt vær, mye vind som har gjort at løypene ble fulle av bøss, og egentlig ganske ubrukelige. I dag har man kjørt opp igjen så og si hele løypenettet i marka, på begge sider av elva, slik at forholdene ligger til rette for de fleste varianter av helgeturer på ski

Det er over 1 m snø inne i marka. Det har snødd litt i går og de ter medlt litt mer i dag, slik at vi får litt nysnø og blandingsføre. Akkurat nå er det tørrvoksføre med smøring rett på kuldesida av 0. V45, VP45 og Rode violet multigrade er myke nok til å brukes, med en grunnvoks i bånn.

Det er meldt sol og varmere i morra, da forventer jeg at forholdene vil starte med tørrvoks på morgenen men at det går over til klister i løpet av dagen. Vi får vente og se.

Men det er flott i marka nå og de fleste spor er åpne, men merk at der det ikke er kjørt på nyt ti går elelr i dag så vil det være dårlgie forhold. Feks fra Kanada til Saga. Men det er bare å komme seg ut!

2 kommentarer:

Runar sa...

Ulevannsrunden fra Aron med en kamerat i dag. Kamstrup var ganske "grovkjørt" dvs kunne godt ha frest en god del bedre der. Den ble kjørt av Eikermaskinen faktisk(han tok både Goliatrunden-Bolstadvei og Kamstrup i dag). Gradvis noe bedre løyper retning Ulevann. Best freste spor på Liersida og over Skimten og ned på Tverkensida. Kameraten ble påprakka vp45 av meg og det fungerte bra inntil det var slitt av i det skarpe føret. Jeg gikk med Rossignol R-skin og det var bra hel veien. Litt artig observasjon at vi hadde like god glid mtp at han har nye Madshus Race Speed...

Anonym sa...

Masse snø inærområdene fortsatt så det er bare å gå mens vi har mulighet. Holtefjell i dag, supert der med raske lett-isa spor på eftan men ikke klinkharde traseer.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk