mandag 3. januar 2022

Det mangler litt snø fremdeles

Som overskriften indikerer så er det riktignok snø i marka, men litt for lite til at jeg vil anbefale å gå de fleste plasser. Brukbart i de traseene hvor det har blitt kjørt en del, slik som opp til Svarthamna. Det er fullt mulig å gå på ski ellers også, særlig langs skogsbilveiene, men det er litt grus her og der, og de av oss som helst ikke vil ødelegge ski og glid, må utvise forsiktighet. Et eldre "grusskipar" er å foretrekke.

Men det er flere som melder om ok forhold på myrene på Tverråsen, langs med Kamstupen og over vannene, så det finnes mange muligheter for de som er lystne på en skitur.

Føret: Det er litt vekslende føre nå med nullføre mange plasser, såvidt på minussiden på Tverråsen/Skimten/Storsteinsfjell. Det er også litt tåke. I går gikk jeg på VR50 med VR55 i tråkket, og dte var ganske bra. Jeg har ikke vært ute i dag men tilsvarende bør funke bra.

2 kommentarer:

Runar sa...

Gikk i efta Kamstrup-Vrangen rundt-Løken-Solvang-Tverråsmyra-Tverken-Gamledammen. Det er blitt litt ishinne stedvis oppå tørrsnøen og isete spor der det ikke er nykjørt. Har vært mildt i høyden tydeligvis. Vrangen var veldig fin å stake i dag, kan velge mellom lett isete superraskt gammelt skuterspor for det, eller nykjørt parallallt med det gamle hvor en kan få feste og gå klassisk. Kamstrup er grei som transportetappe med et lag snø oppå det gamle skuterkjørte. Nå var det endelig kjørt fra Liersida opp til og rundt Tverråsen, med skuter frem og tilbake en bred trase som ikke er egna for annet enn tur. Den var nok kjørt igår eller dagen før på kvelden da den var frosset på og hard dessverre nå. Men da har vi endelig en såle der. VR45 var bra i dag.

Runar sa...

På veien fra Solbergvann parkering og ned til Vrangen er det minst like gode løyper som på Liersida inn til Svarthavna. For de som kjører til Eggevollen f.eks kan de få en bra tur/runde om de tar over Vrangen(gode løyper på isen) og opp det korte strekket ved sportsfiskerhytta vest i Vrangen opp til veien/løypa. Tilbake kan man gå fra sydsida i Vrangen, like bra på isen der. Smøreski greit i dag, VR45 satt godt.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk