søndag 12. desember 2021

Stadig bedre forhold

I snøværet i dag har det blitt satt nye spor på kunstsnøanlegget på Martinsløkka. Her er det en runde på drøyt 3 km hvor forholdene er svært gode. I går ble det kjørt også fra Eiksetra opp til Svarthamna og her er det temmelig bra, det er over 20cm natursnø, noe som betyr at de ter ganske bra langs skogsbilveiene, men vær litt forsiktig i utforkjøringer, her kan det være skrensa litt og det kan ligge litt grus. Men her har man i dag muligheten til å gå en fin runde på Martinsløkka og så ta turen opp til Svarthamna. 

Merk at det har blitt felt mange trær i Eikseterområder i sommersesongen, så steder hvor det tidligere kunne ligge litt lite snø, feks mellom Eiksetra og Solvang, er det nå vesnetlig bedre.


Det er nå ca -1 grad, så jeg ville forsøkt meg med VR45 eller Rode multigrade, altså en lillavariant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig fint føre både i Elvelia (fra Spikkestad eller Liertoppen) og lysløypa ved MIF-hytta. Det er dog ikke mye snø, så det er mulig mildværet kan ødelegge litt.

Anonym sa...

Gikk Kamstrup til Marimyr og videre til Ulevann igår. Skuterkjørt forrige uke inn til Marimyr. Der har det blitt kjørt fra Eikersida med litt spor der det har latt seg gjøre å sette dem - typisk på myr - fra syd i Vrangen var det helt grei løype på veien inn til Solbergvann, deretter ikke grei(samme kvalitet som Kamstrup) i terrengløypa videre, dvs humpete med oppstikkende lyng. Returnerte da det antagelig ikke er ok Ulevann-Langvann. Videre over Vrangen på kurant is, god/grei løype inn til Svarthavna. Gikk opp og over Tveråsen i manuellt oppgåtte spor og inn på skuterløypa ved Tverråsjuvet.
Oppstikkende stien litt her og der i nedoverbakker men greit forøvrig egentlig. Langemyr også helt kurant.
Men nå kom mildværet så det gjenstår påfyll av snø, jeg tror ikke det er noe særlig å gå terrengløypene nå de neste dager da det også vil fryse på og bli ishardt.
Brukte feller som var perfekt nå da det var endel is etter nedfall fra trær og vekslende snøtype.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk