lørdag 28. desember 2019

Nysnø i romjula - snart mildereGikk Landfall-Skimten-Skimtrunden i dag på silkeføre, i snøvær og -3. Relativt mye folk gjorde at sporene var helt greie etter cirka 5 cm nysnø i natt og gjennom dagen. Drammen ventet med å sette nye spor til i ettermiddag, etter at det meste av snøværet hadde gitt seg - veldig bra! Nå er det meldt varierende temperaturer noen dager, også noen varmegrader, men jeg regner med at føret vil holde stand, spesielt i de høyereliggende strøkene. VR45 satt bra i dag, og glia fungerte også med den nye fluorfrie sprayen Swix CH7 Liquid. Enkelt og effektivt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Enkelt og greit med felleski i dag på tverråsen og storstein opp fra eiksetra. tror snøen tåler noen dager med mildvær blir bare vannsig enkelte steder

Dagis sa...

30. desember: Til tross for plussgrader var det i dag ganske så isete og hardt mange steder. Er nok kulde fra snøen/nedenfra som har medført dette. Selv om Lier hadde sørget for nykjørte spor på Tverråsrunden midt på dagen i dag var det isete her også. Zero fungerte i hvert fall ikke, men flere jeg snakket med som hadde benyttet sølvklister rapporterte om greit feste. Jeg tror kanskje at klister med dekning kan fungere nå. Glid får du uansett på slikt føre.

Dagis sa...

Nykjørte spor fra Landfalltjern på årets første dag. Litt isete i bakkene nederst, men topp forhold fra Ballklubbhytta og oppover. Isklister med dekning av Rode Multigrade lilla fungerte veldig bra. Høy slitasje så skal fylle på med en eneste gang. Ser ut til å vare disse forholdene.

Megalep sa...

Gått fra Gamledammen via Bolstadveien og rundt Tverråsen og videre opp til Kluftetangene.Retur samme vei. Det er relativt isete løyper nå og de freser ikke skikkelig opp så det blir ikke bedre før nysnø kommer tror jeg. Kanskje er det ikke mulig å frese det bedre. Det beste føret i dag var overraskende nok nede på Fløyten og over Tranemyrene til Kluftetangene via Saga. Der nede må kulda ha holdt seg da det var tørrsnø. Ikke tykke laget selvsagt, og det var jo nykjørt så noe isete stedvis der også i sporene fordi den lille tørrsnøen blir blandet ut og det er ikke så langt ned til den isharde sålen. Men her var det fint å gå, dagens beste strekk.
Har gått med felleski, det var litt ymse feste men alt i alt greit. Smøring vil slites raskt på dette føret uansett.
Runar

Glenn Østerud sa...

Jeg valgte Fatbike fra Landfalltjern og rundt Tverråsrunden i dag. Kan egentlig ikke anbefale noen å gå på ski slik som føret er nå. Det er glasert og knallhardt overalt.
Så til dere som har Fatbike, det er bare å benytte muligheten nå som det er drømmeføre for akkurat det.
Det kommer vel noe nedbør i kveld og de nærmeste dagene som kan få orden på skiføret igjen😊

Gerry Beery sa...

Eggevollen-Svarthavna, via Løkensløyfa tilbake. Der det var nykjørte løyper var det bra forhold, men det virker som om det bare tar noen timer før det blir hardt og isete etter at det er kjørt. Nå trengs det nysnø.

Anonym sa...

Noen som har sett om kjøringa i dag har hjulpet noe på tverråsen og ellers i marka eller er det fortsatt glasert og isete løyper?

Dagis sa...

Kurant på Tverråsen, Storsteinsfjell og Skintrunden i dag, grokornet snø, litt is. Løypene opp/ned fra hhv. Landfall og Eiksetra er isete.

Megalep sa...

Hardt i traseene i dag, særlig Skimtrunden men også Tverråsen. Et tynt fint lag med nysnø redder skituren men en må være forsiktig nedover pga enkelte partier med klink is som ikke er så godt synlig pga nysnøen.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk