lørdag 7. desember 2019

Gode forhold fra Kanada

Det kom litt snø i høyden natt til i går, noe som gjør at løyper som er kjørt i går eller i dag er ganske bra. Løypenettet Kanada-Ulafoss-Fallet-Nukjua-Saga er kjørt, og her meldes det om tørrvoksføre. Det er også kjørt på Vestskauen mellom Konnerud og Sande.

Det er nå føre rundt null grader, noe som betyr at VR55 kan være bra på de stedene som nevnes over. Løyper som ikke er kjørt i dag eller i går anbefales ikke. Tempen er stigende, så de ter mulig vi nærmer oss klisterføre ila dagen. Meld gjerne i kommentar her.

Det er meldt mer snø i morra!

8 kommentarer:

Megalep sa...

Vært på Tverråsen noen runder i dag, lett nysnø-lag oppå det de kjørte igår gav helt fine løyper, litt hardt men ikke problematisk. Ikke noe vann eller steiner noe sted annet enn rundt Tjuvtjern. Isen var tørr og fin å gå så jeg valgte den. Jeg gikk opp fra Tverkensida, det anbefales ikke. Det var tørrsnø, ikke klisterføre såpass kan jeg si, men selv bruker jeg bare feller når det er såpass stor variasjon i snøkvalitet etter hvilken høyde en er på så noe direkte tips har ikke.
Runar

Megalep sa...

Sein kveldstur fra Lnadfalltjern via Tverken til Skimtvarden og rundt Tverråsen. Drammen har kjørt med maskin nå og det er igrunn helt brukbart. Litt humpete løype med noe is her og der opp til Tverken men bra derfra. Tverråsrunden var ikke nykjørt nå. Det ville firkelig vært bra om Drammen og Lier kunne samarbeide litt der oppe slik at det ikke fortsetter slik det ofte har vært, at de ikke kjører samme dager etter nysnø.

Anonym sa...

Kjøringa på Tverråsen i dag forsvant i nordlig temmelig frisk bris, alt av skispor var og er nok fortsatt føyka igjen med snø. Håper Lier kjører påny i morra tidlig!

Atle sa...

Hvilke steder går det ikke an å gå uten å ødelegge ski ? Bakkene landfall ? Dritar?
Er ikke veldig nøye på skia....

Anonym sa...

Drømmeforhold på Vestskauen i Sande. Rubbski m/silikon ga spikerfeste uten ising og god glid i betongspor i hele løypenettet. Nesten tørrsnø innerst i Gravdalsrunden. Masse snø på trærne og skikkelig julestemning.

Megalep sa...

Har noen vært innpå fra f.eks landfalltjern i dag eller i går og kan si noe om forholdene, om det er f.eks isete eller tørt føre i løypa?

Atle sa...

Det var litt vått igår, bakglatt. Sikkert isete nå, hvis ikke frest?

Glenn Østerud sa...

Jeg var ute i går formiddag, sånn rundt 13 tiden.
Da var det ca 2 pluss på Tverken, kanskje litt kaldere rundt Tverråsrunden. Jeg hadde perfekte ski med feller. Spikerfeste og 95% av go' glia som jeg pleier å ha på godt smurte ski.

Jeg har ikke vært ute i dag, men vil tippe det kan være noe mer isete i sporet.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk