mandag 16. desember 2019

Bra forhold mange steder

Det ligger ca 50 cm snø i høyden, men det minker dramatisk lenger nede, så det er nok over 400 m at de beste forholdene finnes pr nå.

Det er satt spor på Spiralen nå i dag tidlig, jeg kjenner ikke forholdene her, tar gjerne i mot kommentarer.

Det er også satt spor fra Kanada til Fallet og videre opp til Saga og over til Eiksetra. Her er det gjennomgående veldig fine forhold, selv om det er litt tynt nederst mot parkeringsplassen fra Kanada.

Det er -5 grader i høyden og blåswixføre i høyereliggende områder og søkk/groper/dalfører, mens det er vesentlig varmere flere plasser. DEt blir dermed litt vanskelig å gi et ensartet tips.

6 kommentarer:

Runar sa...

Jeg skal ut i morgen formiddag, antagelig en kikk på Kamstrup, Skimt-og Tverråsrunder og mulig storstein. Førerapport kommer rett etter.

Megalep sa...

Relativt lite snø på høyde med Gamledammen på toppen av Aronsløypa, men en god del mer bare en kommer opp til Kamstrup/Langemyr faktisk. Gode løyper derfra over Langemyr, Tverkenveien er ok men ikke på sitt beste da det er litt humpete, men nok snø. Har ikke vært ned retning Landfalltjern. Fra og med Tverken er det godt med snø, ingen steiner som stikker opp. Skimtrunden er godt snødekt med etpar små vannsig bare, men litt humpete løype fordi den er ikke kjørt så mange ganger og trenger litt mer snø, men helt ok å gå. Storstein og Tverråsløypene med Skimtvarden er meget gode, ikke steiner i traseen rundt utsikten Storstein. Veldig trått føre i dag, smurte med vr 40 med et ørlite lag vr45 oppå. Kunne kanskje klart meg uten den siste men festet var upåklagelig hele veien.
Runar

Anonym sa...

noen som veit om isen er god på løken og vrangen ?

Runar sa...

Vi gikk i dag Kamstrup som er helt grei stort sett hele veien, med enkelte partier her og der uten sporsetting der det pleier være litt vann når deter lite snø. Forsiktig om en kommer ut grandalen, det er satt opp varslingsbånd nedi der pga ei litt brå dump med vann/is.
Fra Marimyr er det kurant løype videre til veien ved Vrangen, enkel sporsetting på veien ellers for skøyting ved siden av. Vi gikk ned til sportsfiskerhytta, der er det ikke kjørt etter siste snøfallet, krysset over isen som var preget av litt gjennomslag for stavene noen steder, fikk ikke vann på skia. og siden vi kom helskinna over var jo isen sterk nok..
Det er ikke kjørt løype ned de siste femti meterne til nordenden av Vrangen fra Svarthavna-Vrangen traseen, men helt fin nykjørt deretter. Gode løyper til Solvang og over Skimten.

Anonym sa...

En stor maskin, antar hogstmaskin, har kjørt i stykker en del av løypa på vestsida av Storsteinsfjell, der en kommer ned bakkene fra Skimten. Bare kjørt inn, fulgt traseen og snudd et stykke borti der uten å hogge noe..jaja.

Megalep sa...

Både drammen og lier har tatt en god avgjørelse ved å ikke kjøre i dag, løypetraseene er veldig bløte så det er best å vente på en liten frost. Har vært rundt Tverråsen, sugeføre hele veien, best glid i de lavere områdene, dårligst på Tverråsen fordi det der har kommet våt nysnø siste døgnet. En eller annen klistervariant vil fungere, det gjorde også feller og jeg hadde strengt tatt ikke dårligere glid enn de som gikk med smøreski, så feller er bra.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk