mandag 14. januar 2019

Denne bloggens framtid

Hei alle lesere og skivenner!

Som dere vet så flytta jeg til Oslo for ca 2 år siden, og denne vinteren har jeg ikke brukt noe særlig tid på bloggen - litt har med snøforholdene å gjøre, og så er det selvsagt ikke like greit å skrive om skiforholdene i Drammensmarka når jeg ikke er i området til daglig.

Men jeg leser av kommentarene at det er interesse for at bloggen fortsetter, evnt at man oppretter noen grupper på fb.

Dersom det er noen av dere, Dag tok kontakt på messenger i kveld, som ønsker å skrive her, så er jeg mer en villig til å slippe dere til. Runar er jo en ivrig kommentator. Send meg gjerne en melding eller legg igjen en kommentar her, så tar jeg kontakt. Jeg ser for meg at noe nav dere får adgang til å legge inn innlegg, og så vil jeg fortsette med å blogge litt, men ikke hver dag.

Hva tenker dere folkens???

25 kommentarer:

Dagis sa...

Jeg kan i hvert fall bidra med oppdateringer fra nærområdet. Men det trengs noen flere enn meg.

Anonym sa...

Håper bloggen får leve videre. Det er slett ikke alle som er på FB. Jeg er ikke der av prinsipp. Denne skibloggen har vært et svært nyttig infosted i mange år. Gunnar skal ha stor takk for initiativet og gjennomføringen. Også for oss som kun går på ski innimellom uten konkurranser i blikket er denne bloggen nyttig.

Runar sa...

Jeg kan bidra også, men kan ikke påta meg et hovedansvar for å legge ut innlegg på fast basis slik Gunnar gjorde,altså direkte drive bloggen. Jeg går ganske mye, mest i områdene syd for Glitre men også en del nordover i Finnemarka. Jeg er heller ikke på FB. Men for de som er der så har jeg forstått det som at det legges ut en del løypeoppdateringer på begge sidene Finnemarkas og Drammensmarkas venner, stemmer det og i så fall er det mer fornuftig for de fleste å ha denne type informasjon der?

Glenn Østerud sa...

Jeg skriver også litt i kommentarfeltet her, men i det siste har det blitt lite ski på meg, mest fatbike. Og da har jeg litt lite grunnlag for å komme med anbefalinger ang. smøring. Ingen ønsker vel olje under skia ;-)

Det er kjempeflott hvis noen navngitte kan bidra og skrive rett på forsiden, jeg tror det er viktig å ha en slik blogg utenfor Facebook siden ikke alle er der.

Runar sa...

Gått Ulevann-Vrangla-Langvann-Svarthavna-Solvang-Løken-Mellomdammen-ulevann i dag. kun sporsatt nykjørt på Liersida forøvrig fint lag med nysnø på de harde traseene, gått opp spor av flere skiløpere så det er helt kurant. Ikke vært borti en eneste stien på turen. Tørrvoksføre nå. Isen er fortsatt tørr og fin på samtlige vann.

Torleif sa...

Håper bloggen fortsetter :)

Lurer også litt på hva dere tenker om debatten rundt skøyte-løyper i drammensmarka?

Personlig er jeg for en gangs skyld delvis enig med Ringstad. Vanskelig å lage gode løyper med plass til både skøytere og klassisk-løpere der løypa er for smal :)

Runar sa...

Torleif:
Hvor går den debatten? Jeg leste i DT et intervju med Ringstad hvor han ytret sin mening om skøyting m.m. men at det er en skøytedebatt visste jeg ikke. Jeg synes kombinerttraseene sjelden er gode, som på Storstein blir det for smalt, kun på veldig brede grusveier blir det ok med skøyting i midten.

Torleif sa...

Kommentaren til Ringstad startet en debatt, som blant annet resulterte i dette leserinnlegget fra "en halvgammel skøyter":

https://www.dt.no/meninger/friluftsliv/ski/hjertesukk-fra-en-halvgammal-skoyter/o/5-57-1067662

og denne artikkelen fra i dag:

https://www.dt.no/drammen/lier/friluftsliv/skiloypekrigen-drammen-nektet-lier-a-preppe-for-skoyting-pa-tverrasen/s/5-57-1069552

Som sagt er jeg delvis enig med Ringstad i at det ikke er hensiktsmessig å kjøre opp for skøyting mange steder i marka, da det vil kreve terrengendringer mange steder for å få det bredt nok.

Problemet både med skøyting, fatbike og gåturer i løypene er der først og fremst når det er bløtt, så det handler egentlig mest om å ta litt hensyn og unngå de aktivitetene når det er nykjørt/nysnø.

Runar sa...

Torleif:
Jeg fikk bare lest meningsinnlegget da det angående løypene på Tverråsen er bak betalingsmur. Men det finnes åpenbart ikke grenser for hvor mange som overhode ikke behersker logisk tenkning og ditto gyldig argumentasjon, det ser man i både innlegget og kommentarfeltet under, og det er vesentlig fler av dem i en provinsiell avis som DT enn det er i de større mediene. Det er igrunn bare flaut å lese. Folk flest tenker ikke så mye før de skriver, og det de skriver er stort kun "fra levra" eller egne følelser om du vil, det holder ikke mål i debatt. Desverre blir det gjerne slik at de som har noe saklig å komme med ikke orker delta.

Anonym sa...

Etter siste snøfall er løypekjørerne i Lier, på Konnerud og Vestskauen i full gang med preppingen, slik at den lille snøen vi har fått denne vinteren kan benyttes best mulig. Hva de driver med i Drammen er for meg en gåte, og jeg tror jeg skal la være å si min ærlige mening. Men debatt om skøyting vs klassisk i marka blir jo bare surr. Kom dere ut ut og ta vare på snøfallet!

Anonym sa...

Debatten dreide seg ikke om skøyting vs klassisk men hvorvidt bruk av dedikerte klassisktraseer til skøyting er ok eller ikke. Det er når man ikke tar debatt seriøst at det blir "bare surr", til orientering.

Marianne sa...

Jeg tror både Ringstad og alle vi andre som liker å gå klassisk, bare må innse at skøytingen er kommet for å bli. Så får vi alle legge godsiden til og håpe at løypene etterhvert kan dekke alles behov. For øyeblikket har alle nostalgikere supre forhold fra Spiralen og innover. Der er det kun manuelt oppgåtte løyper og ikke spor av verken skøytefolket eller fat-bikerne. God tur!

Glenn Østerud sa...

Noen som vet hvorfor ikke Drammen Kommune har kjørt løyper fra Landfalltjern og innover nå etter siste snøfall?

Jeg kunne gjerne tenke meg å starte fra toppen av Aron, burde være nok snø nå for å dra en tråkkemaskin ned der?

Runar sa...

Ja man kan lure Glenn på hva de driver med og tenker på. Var som du leste fra Ulevann igår, mer enn nok snø der og garantert bra nok ned til aron og inn Kamstrup.

Glenn Østerud sa...

Jeg har chattet med Drammen Kommune i dag, de bekrefter at de har kjørt spor i store deler av løypenettet i dag. Jeg spør om de kan bekrefte om det er kjørt med stor maskin eller kun scooter, det er de litt usikre på. Jeg skal ut i kveld, håper det er kjørt skikkelig spor med stor maskin.

Basert på temperaturen fra LierSki appen er det nå -4.5grader på Tverken, tipper 3-4 tynne lag med Blå Extra V40 vil gjøre susen for de fleste.

God tur.

Anonym sa...

I hokksund er de flinke til å kjøre opp både skøytetrase og spor, flotte forhold i lysløypa i ormåsen. Har vært problematisk ellers i løypenettet hittil, men tror det nå er mulig å gå rundt hoensvannet/spiten skileik.
Anbefaler alle til å prøve skøyting, mye mer moro og utfordrende med forskjellige teknikker, klassisk er for rolige langturer som er deilig innimellom

Runar sa...

Gått en tur på vel 27km fra Sponevollen og runden på Hovland først vest så østsida, bra løyper stort sett men en del oppstikkende stein i de bratte bakkene opp fra Langevann til Flagervann, deretter ganske så bra. Gikk løypa ned til Nykjua fra Den Store Furua, den var gått opp "manuelt" av ivrige skiløpere, se opp enkelte steder nedover her pga noen få småbekker/søkk i bakkene, forøvrig nok snø ikke steiner. Nykjua-kluftetangene-Sponevollen tilslutt, meget gode forhold hele den veien. Hovlandsfjell er et naturparadis også på ski som til fots, anbefales, veldig få folk i løypene der og fabelaktige utsiktspunkt underveis. Kun klassisk-trase hele veien der oppe.

Anonym sa...

Akkurat, så klassisk er for rolige langturer? :-) hehe, tror kanskje det er litt delte meninger om det temaet;-)

Dagis sa...

Nydelig måneskinnstur på Tverråsen i går kveld. Endelig er det bra nok forhold helt fra Landfallhytta. Opp til Myrdammen er det litt smårufsete, men rufsen består av litt vegetasjon, ikke stein/grus. Videre til Tverken-Skimten og rundt Tverråsrunden er det 99% bra. Litt fokksnø i sporene på de høyeste og mest åpne stedene. Men vi klager ikke.

Av en eller annen grunn ikke satt (nye) spor fra krysset på toppen av Tverråsjuvet, rundt Tjuvtjern og bort til Tverråsrunden. Men hva gjør vel det, når du kan gå over Tjuvtjern i månelyset helt aleine en torsdags kveld?

I går var det silkeføre. VR40 i tre lag ga meg nok feste. Litt trått i kulda, så hvis du har tid til å preppe med en kald glider har du litt å vinne på det.

God helg og god tur!

Roghag sa...

Selvsagt kan klassisk være hardt på korte turer også, men å skøyte en rolig langtur krever god kondisjon, for meg er det neste umulig. I klassisk er det ingen problem å styre tempo og jeg kan gå i timesvis.

Glenn Østerud sa...

Jeg kan bekrefte mye av det samme som Dagis skriver.
Nå har Drammen Kommune kjørt med stor maskin i store deler av løypenettet.

Jeg gikk fra toppen av Aron, bort langemyr, Tverkenveien, og Tverråsrunden. Jeg stusset også over at ingen har kjørt løyper mellom krysset Skimten/Tverråsrunden, men, men. Gikk over Tjuvtjern jeg også.

Det er litt humpeti-hump bortover langemyr, men det blir sikkert mye bedre ved neste snøfall.

Løypene bortover Kampstrupen så helt fine ut.

Jeg smurte med Blå Extra (V40) og bomma litt på det, det var -8 på Tverken, selv om LierSki appen meldte noe annet.

Det kan nok være lurt å trekke fra temperaturen fra appen litt dersom du skal bevege deg rundt Tverken i helgen.

Til dere som også sykler fatbike... Jeg ville ventet noen dager med å prøve å sykle i løypene nå. Årbogen er et svært godt alternativ.

God helg og god tur :-)

Runar sa...

Gått Landfalltjern-Tverken-Skimt- og Tverråsrundene samt Goliat-Marimyr-Kamstrup-Langemyr i dag. Ikke den helt store løypekavaliteten inn til tverken men bra derfra. Se opp for noe steiner de siste bakkene ned til landfalltjern pga steiner, jeg skadet skiene der.

Skimtrunden er god, Tverrås likeså, uproblematisk mtp steiner. Goliatrunden er å regne som en ren turrunde pr nå pga lite snø, den er kjørt for første gang og er hump-i-hump og slingrete med også noe stein her og der, best fra Marimyr og tilbake retning Langemyr. Men det er positivt at de endelig har fått kjørt den. Det så ut til å være gode spor videre inn på Eikersida fra Marimyr.

Det er kjørt fra krysset Skimten/Tverråsrunden til Tjuvtjern i dag, samt Storsteinsfjell men den sjekket jeg ikke nærmere.

Anonym sa...

Jeg håper også denne bloggen fortsetter! Den har væt "gull" for meg utallige ganger, spesielt når det gjelder smøretips (det er ikke "bare-bare" å være amatør);)

Dagis sa...

Kamstrup fra Langemyr til Marimyr var overraskende bra i dag. Deretter nordover til Smalvrangen og til Svarthavna. Alltid mektig å gå på Vrangen! Bakkene opp fra Vrangen mot Svarthavna er isete, men ikke noe stein som jeg kunne se. Over Garsjø og opp Dritar med en del stein og vegetasjon. Ikke gi bånn spiker ned her riktig ennå. Skimtrunden er omtrent som Tverråsrunden. Og ned til Landfalltjern er det både bra med folk og is og stein siste biten. Vi har nok snø til å kose oss i marka, men jeg tar gjerne i mot litt mer.

Noe varmere i høyden enn i byen i dag også, men på trygg side av 0. VR45+VR55N gjorde susen for meg. Fremdeles på grus-skia.

Runar sa...

Ikke Drammensmarka rapport, men jeg tar sjansen:

Var på Holtefjell i dag, runde på to mil. Første gang jeg prøver skitur der, ellers kun vært der til fots i barmarkssesongen. Det er de mest krevende maskinkjørte traseer jeg har vært borti! Jeg trodde de gamle Hovlandsfjell-løypene(før de lagde nye traseene med anleggsmaskiner for noen år tilbake) som var scooterkjørt, var de tøffeste i distriktet, men Holtefjell er partivis kjempebratt opp og ned og krappe svinger, gjerne samtidig, så man bare må smile og si "er'e mulig!?":)

Har forøvrig "ofret" mine Rossignol felleski denne sesongen så de er ganske fulle av hakk og skader. Må bare konkludere med at alt-i-alt er det fantastisk bra å gå med i rufsedelen av sesongen, jevnt over bra glid og spikerfeste i motbakker, og det beste av alt man slipper all smøringa. Smøreski er dog hakket raskere da.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk