mandag 3. desember 2018

Såvidt i gang folkens!

Hei dere! Velkommen til en ny skisesong! Det har jo snødd litt i høst, og mer er i vente denna uka, men i mellomtiden er det ganske fine forhold i en liten runde på kunstsnø på Martinsløkka ved Eiksetra. God tur!

40 kommentarer:

Runar sa...

Det snør bra her på Aronsløkka, over ti cm allerede etter få timer nedbør.

Fjellgeit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Torleif sa...

Blir bra forhold i en 2km-runde på Konnerud nå med kunstsnø i bunnen. (Konnerudrennet i helga, så da er løypene stengt).

Ellers ser det vel ut til at det kan komme nok til at det blir muligheter for grusski litt rundt omkring?

Dagis sa...

Noen som vet om det er pakking eller sporsetting vi ser på skisporet?

Runar sa...

Ser ihverfall ut som på webkameraet på Tverken, at det er kjørt scooter bare, ser ikke ut som sporsetting.

Anonym sa...

Iflg Tverken er d spor fra Spiralen og opp dit

Glenn Østerud sa...

Jeg kan også bekrefte spor fra Spiralen til Tverken. Det er kjørt med snøscooter og sporsetter. Er nok litt løst, men definitivt muligheter.

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk fra Eggevollen til Svarthavna i dag. Litt løse forhold i starten, frem til kunstsnøen, helt 100% topp forhold på Matrinsløkka. Så litt løst igjen til du kommer til grusveien til Svarthavna, der er det igjen nesten topp forhold. Ikke bruk de aller beste skia, men det er ikke lenge før. Har du steinskli, vil jeg si bare kjør på. Dette er en god start :-)

Runar sa...

Vært til Skimten i dag, forholda i terrenget er for de spesielt interesserte men det går om er forsiktig. Tverkenveien er litt ymse, nok snø forsåvidt men isete stedvis og dårlige spor.

Anonym sa...

Er det noen som vet om det er satt spor fra Kanada til Saga, eller om det bare er pakket?

Runar sa...

Var nettop på Kanada og gikk inn til Nykjuene og Åsvanna i nord, det gikk også spor retning sydover mot Saga, om de går helt ned vet jeg ikke. Gode løyper tatt forholdene i betraktning, best opp til nykjua(og antagelig sydover), noe smårufsete opp til Åsvanna nord. Nor grus etpar steder opp fra Kanada til Nykjua, men overrasket over hvor bradet var. Spor hele veien.

Anonym sa...

Takk for tilbakemelding

Dagis sa...

Fin-fine forhold i nykjørte scooterløyper fra Landfalltjern til Tverken. Antydninger til grus helt nederst, men ikke mer enn antydninger. Videre fra Tverken og oppover er det skispor naturelle. Men såpass mange som har gått der at sporene er gode.

Dagis sa...

Ser at det er pakka såle på Tverråsrunden fra Lier-siden. Solvang-Løken -Grunnvann likeså. Drammen har også kjørt til Skimten, Kamstrup og gamle Hauern ned til Hvalsdammen. Uvisst om disse tre er pakking eller sporsetting. Noen som vet?

Runar sa...

Gått Tverråsen to runder og rundt Skimten, fra Landfalltjern. Lier har kjørt gode løyper på Tverråsen igår, ikke Storsteinsfjell. Drammen har ikke kjørt fullt så bra opp dit. De kunne tatt Skimtrunden men har tydelig gitt blaffen i det, ikke stjerne i margen for den prioriteringen! Ingen løyper nykjørt i dag. Lite steiner og lyng, ikke våte løyper noe sted.

Runar sa...

Er det noen som vet om det er kjørt noe fra nedre eiker-sida, Ulevann retning Kamstrup eller Svarthavna f.eks? På skisporet.no ser det ut som de ikke har vært ute med maskin i det hele tatt denne sesongen.

Torunn sa...

Siste status fra løypekjørerne 21.12.18,kommunens Facebook-side: Det kommer stadig litt mer snø, så nå begynner det å hjelpe litt!

På nordsiden er det tromlet i løypene på Årbogen og bort til Bjørkedokk. Det er ikke satt spor. Inne på skauen er det tromlet fra Ulevannet - Langvann -Svarthavna - Rundt Vrangla - Dypingen. Solbergvannet - Vrangen - Marivannet rundt - Dammhaugen. Det er ikke satt spor. Lite snø i terrenget, men bra på veiene. Vi vil prøve å preppe med maskin i veiene nå først i jula.

På sydsiden er det tromla i Lysløypa - rundt Bremsa - opp til Nedbergdammane -Fisketretjerna. Det er ikke satt spor. Lite snø i terrenget men brukbart i veiene.Vi vil nå først i jula preppe med maskin i lysløypa om det går!

Det er mulig å følge med på https://skisporet.no og appen LierSki

Anonym sa...

Drømmeforhold mellom Eggevollen og Svarthavna. Tusen takk til løypekjørere, og God Jul!

Anonym sa...

Er det noen som har forsøkt seg, eller sett om andre har gått opp løype, over isen i nordenden av Vrangen over til sportsfiskerhytta eller ut retning Løken? Overvann?

Knut sa...

Jeg gikk i ettermiddag fra Svarthavna og snudde ved Løken/Vrangen. Gikk ikke ned på vannet men det så veldig ut som overvann. Det var skispor i flere retninger så noen har tatt turen over vannet.

Runar sa...

Tok tre runder på Tverråsen i dag. Greit nok men varmværet har tæret på snøen og gjort det litt mykt i traseene og sporene er nesten borte.Ikke problematisk mengde steiner i løypene ennå, ei heller mye vann. Ser at det nå er en god del overvann på tjerna.

Anonym sa...

Har noen prøvd seg fra Kanada? Ser det er nokså nykjørt. Smøretips her nå?

Unknown sa...

I går gikk en bekjent av meg på VR40.

Unknown sa...

...t/r Kanada - Saga. Han sa at det var OK.

Glenn Østerud sa...

Jeg var syklet på Fatbike fra Landfalltjern til Skimten i går, veldig dårlig føre for ski. Drammen Kommune har ikke kjørt løyper siden siste snøfall. Men Lier!! Det er bare å ta av seg hatten for Lier Kommune. Når jeg kom på toppen av dritarbakkene møtter jeg nykjørte strøkne spor. Og med nok bredde til både sykkel og ski.

Skisporet.no virker ikke for øyeblikket, noen andre som har status på føret rundt Tverken?

Unknown sa...

Gikk fra Kanada til Åsvanna i dag med KX45 under skiene. 5-6 minus nede, såvidt over null i høyden. Sporene fra i forgårs var fortsatt fine. Finkornet gammel snø hele veien.

Runar sa...

Glenn: Var det kjørt fra toppen av Driterbakkene til og rundt Tverråsen?

Glenn Østerud sa...

Til Runar, ja. Supre spor.

Runar sa...

Ikke akkurat en skiføret-i-Drammensmarka-rapport; men det er gode muligheter for skiturer i Montebello-området fortsatt. isete og hardt opp fra parkeringa til Øyvannsrunden, derettet gode spor.

Unknown sa...

Noen som vet hvordan det er å kjøre opp til eiksetra nå? Veldig isete og glatt?

Anonym sa...

Så ser man igjen at Drammens løypekjørere ikke gidder ta Skimtrunden og stopper på Marimyr og returnerer derfra, selv om de kjører med scooter. Jeg har gått Goliatrunden på truger, de kunne helt fint ha laget såle der med scooter i det minste, men nei. Samme med Skimtrunden, den ligger i samme høyde og type terreng som Tverråsrunden, sistnente kjøres med stor maskin av Lier, førstnevnte ikke engang med scooter av Drammen. Latskap.

Anonym sa...

Det er litt dårlig at det ikke er bedre oppdaterte meldinger på denne siden! Går vi inn på Skiforeningens sider for Vestmarka er det dagsoppdaterte meldinger, det burde kunne gjøres for Finnemarka og Konnerud m.v. for Drammen også! Vi som bor på Tranby i Lier får til og med oss Tranbys lysløyper, men da åp Vestmarkameldingen til Skiforeningen. Bra!

Runar sa...

Gikk fra Landfalltjern til Skimten og rundt Storstein i efta. Drammen har kjørt med scooter og forsøkt få noe ut avden lille snøen som kom, det er veldig humpete løype hele veien til Tverken siden det ikke er frest opp noe, så noe bedre derfra men ikke bra før en er på toppen av Tverråsjuvet fordi Lier derimot har kjørt maskin. Så der er det ikke humpete løyper. At de i det hele tatt har kjørt rundt Storstein er det bare å bøye seg i støvet for og resultatet er faktisk ikke så verst om man ser opp for stein på utsate plasser! På selve Storsteinhøyden er det skrint med snø men på begge sider er det faktisk sporsatt stort sett. Drammen ville neppe ha giddet å prøve, de har ikke tatt Skimtrunden med scooter selv om Lier har fikset Tverråsen og Storstein altså, jaja forstå det den som kan. Pga en del vind i høyden er det føykesnø i sporene i åpne områder.

Per Olav Horne sa...

Grunnet Norgescup skirenn for junior er skiløypene rundt og på Konnerud skistadion stengt for alle som ikke skal gå rennet fra torsdag 10/1 tom søndagen. Grunnet lite snø er det viktig for arrangøren å ha best mulig forhold for de som skal gå renn. Mvh Per Olav Horne Drammen kommune

Unknown sa...

Kan jeg gå fra drammen til sjåstad på ski til fredag tro

Anonym sa...

Ikke et eneste nytt blogginnlegg siden tredje Desember, er bloggen lagt ned sånn halvveis eller?

Glenn Østerud sa...

Det tror jeg nesten du har rett i.

Jeg mener å huske at Gunnar nevnte noe om at han flyttet til Oslo i fjor, og at han ikke klarer å opprettholde daglig oppdateringer av bloggen. Det ser dessverre ut til å slå til i år også.

Jeg kjenner ikke hvordan det er mulig å styre rettighetene på Blogger, men det kanskje noen vet? Navnet på bloggen og domenenavnet er jo nå ganske så kjent blank skifolket i Drammen, så det er ikke så enkelt å starte en ny blogg. Men hva om det var mulig å gi tilgang til noen andre å oppdatere her?

Som en kort førerapport i område Landfalltjern-Tverken kan jeg melde om svært harde og isete løyper fra Landfalltjern til Steinkjerringa. Etter det er det et tynt lag med snø som gjør at sporene ikke blir så harde.

Innafor Tverken virker det bedre. Følg med på www.skisporet.no og Lier-Ski appen.

Eivind sa...

Gunnar har gitt oss mye nytte og glede med sine blogger gjennom årene! Nå, med førti dager uten innlegg, i en kort skisesong, virker det kanskje å være slutt? Han flyttet til Oslo i 2017, men uttrykte dengang at han ville fortsette bloggen i årene fremover likevel. Mulig at han står over pga dårlige forhold i år så langt? Fint om du klargjør Gunnar!

Et alternativ til bloggen kan være at noen, med nødvendig kunnskap og skiinteresse, setter opp en Facebook-gruppe for “Ski i Drammensmarka”. Da kan alle interesserte skigåere legge inn egne kommentarer løpende, Gunnar også.

Runar sa...

Gått Ulevannsrunden fra turheisen/Gamledammen i dag. Kamstrup er hard men ok frem til Marimyr, hvorfra den er faktisk ganske god og sporsatt videre til Ulevann, også over myrene mellom Solbergvann-Ulevann var det sporsatt og gode løyper. Fra Ulevann under ledningen er det ok frem til man har kommet ned den veldig bratte bakken halvveis til Langvann, derfra nede i dalen under ledningen er det dårlig dvs ishardt, gå heller rundt Vrangla og kom innpå løypa ved Langvann, der går det løype ut på isen og denne kommer inn igjen på traseen der denne tverrvender sydover retning Svarthavna, isen er trygg og tørr og bedre enn traseen på samme strekket som er dårlig. I svarthavna gode løyper, over til Vrangens nordende er det ok men se opp for hard is og noen steiner i de siste bakkene ut til Vrangen. Isen er hard, trygg og tørr, med sporsetting stort sett, så her går det unna. Driterbakkene var hard-isete, verst sløyfa fra Solvang som kommer innpå midtveis i bakken. Tverråsrunden er vekselvis hard og med tørr snø i partier men absolutt brukbar, ned til Tverken er det greit nok, derfra videre er det dårlig.

Dagis sa...

Jeg kan forsøke å kontakte Gunnar om hva han tenker. Kommer tilbake.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk