lørdag 26. januar 2019

Omsider fikk vi litt snøpåfyll som monner.

Nå viser snømåleren ved Garsjø 42cm, det er det meste vi har hatt hittil i vinter  så nå vil jeg anta man kan bruke de beste skiene uten risiko.
Lier har kjørt det meste av det nære løypenettet:
-områdene rundt Eiksetra og inn til Svarthavna, Vrangen.
-Tverråsen og Storsteinsfjell

Drammen:
-Spiralenområdet og Hvalsdammen og løypa derfra opp til Tverken
-Skimtrunden og Kastrup/Goliatrunden
-Blåsteinsbakkene ned til Kastanjesletta

Eiker:
-Det meste er kjørt i Ulevann-Vrangla området, samt fra Langvann til Svarthavna
-Til Kamstrup fra Smalvrangen og Marivannsrunden og bort til p.plass ved Nerdammen

Gjetter på at vr40(blå) fungerer bra i dag, men ville tatt med vr45 i sekken som "sikring".
Og - en skiskrape, det er alltid fornuftig å ha med.

Jeg ville valgt Storsteinsfjellrunden i dag da den ikke har vært åpen så lenge pga for lite snø. Man bør antagelig vise litt forsiktighet i det ytre området fortsatt mtp steiner.

Runar

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ser på webbilder fra Tverken, syklister i løypa. Det er IKKE øyeblikket å sykle i marka nå med helt nykjørte løyper og fortsatt relativt lite snø. Nå må de som ønsker sykle akseptere og respektere dette.

Megalep sa...

Gikk i kveld fra Nerdammen p.plass via Marimyr og Vrangen til Svarthavna, Langvann, Ulevann og retur via Solbergvann til utgangspunktet. Det eneste partiet med ikke helt topp løype var fra demningen på Nerdammen og noen hundre meter bortover,deretter stort sett bra. Brukt de gode skia i dag, vr40 gav maks feste for meg. En del ising over ski og klær utpå kvelden, men det snødde og regna ikke så luftfuktigheten må ha vært veldig høy. Begynner bli bra nå!
Runar

Anonym sa...

Hauern får målgang på Martinsløkka. Merkelig med så mye snø i marka som det er nå?

Megalep sa...

Magisk lys-stemning på himmelen og skyene i efta opp til Skimten og runden, turretur Landfalltjern. Nå er det bra med snø.

Torleif sa...

Skjønner ikke hva Hauern tenker på.. burde være nok snø til å få gode løyper helt til spiralen nå...

Megalep sa...

Skikkelig kaldt i dag, best i høyden på Storstein og Skimten. Gått Kamstrup-(hele)Vrangen-løken, rundt Storstein og tilsist Goliatrunden. Eiker har vært ute og kjørt og har dermed meget gode spor, Drammens løyper er ganske løse og veldig trå. Brukt vr30, seriøst trå ski. Det er ikke kjørt scooter over vanna men gått opp løype som er dyp og løs, men funker. Har blitt litt vått i løypa(overvann) nær demningen på Løken, lurt å ha med skrape, men det var ikke så langt parti.

Anonym sa...

Torleif:
Mulig de ønsker å unngå konflikter med søndagsskituristene som det kan bli mange av i marka sentralt. Enten det eller at det å organisere løypa og avslutningsstedet tar litt tid, det er jo først denne uka at snøen kom slik at det ville vært nok til å føre Hauern til Spiralen. Kanskje var Martinsløkka allerede planlagt pga lite snø?

Torleif sa...

Anonym: Tror du har rett i at de hadde planlagt Martinsløkka pga lite snø.
Men den snøen som kom var meldt i ganske lang tid, og da virker det litt rart å legge ut melding om flytting samme dag (søndag) som det har kommet masse snø de siste to dager og fortsatt laver ned.

Tradisjonelt ender jo Hauern i Drammen, og min interesse for å delta gikk i hvertfall til bunns når de flyttet målgang, og det tror jeg ikke gjelder bare meg.
Jeg synes ikke det virker som de har anstrengt seg spesielt mye for å snu seg rundt når de så snøen kom...

Ser forøvrig de har lagt ut en redgjørelse på hauern.no hvor de blant annet skriver at avgjørelsen om flytting av mål ble gjort 21. januar, da synes jeg det er merkelig at de ikke la ut melding om det før nesten en uke etterpå. De skriver også at

" Både på Tverråsrunden, Bolstadveien og ned mot Spiralen var det flere steder stein som stakk opp i løypa, samtidig som at enkelte partier ikke ville tålt ploging av 5-600 skiløpere uten å komme ned på grusen."

Javel...?

Anonym sa...

Torleif:
Enig i det, de hadde sikkert fått det til om viljen var sterk nok. Hauer'n er et løp som skal ende i Drammensmarka. Pr nå er det snø nok, vel kan ploging fra 500-600 skiløpere få frem en og annen stein fortsatt, men det er ikke så mye å få gjort noe med det er tross alt naturen og tilslutt når man ned til stein..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk