torsdag 24. januar 2019

Mange nye spor

I dag har følgende spor blitt satt:
- Lier: Tverråsen
- Drammen: Spiralen
- Modum: Sponevollen-Kluftetangene, samt Hestås og Hovlandsfjell.

Det er fine forhold langs skogsbilveiene, men man bør vise forsiktighet i de løypene som går i terrenget. Litt lite snø og noen steinere her og der.

-3 grader nå, noen steder litt kaldere. Jeg ville brukt VR45 i dag.

4 kommentarer:

Runar sa...

Pga en skadet skulder blir det ikke ski noen dager på meg, men har i efta vært på truger og sett på forholdene rundt fra Nerdammen til Marivann og områdene over til Tverråsvann, det blir stadig mer snø i terrenget og det snør pr nå, så jeg gjetter vi snart får en nykjøring av Goliattraseen og bedre forhold i alle terrengløypene. Det stikker opp litt lyng her og der i løypa fra Nerdammen over til Marimyr. For de som liker å gå over isen på vann, så er de fri for overvann og det er lett å brøyte spor da det ikke er dyp snø oppå, noen har gått opp spor over Marivann over til Mellomdammen. Med snøforholdene nå i efta vil jeg tro både vr40 og 45 fungerer bra. Virker som det er høy fuktighetsgrad da det var tynt lag med "ise-snø" på alt av trær/granbar.

Dagis sa...

Snartur til Skimten i kveld på VR40 i tett snødriv. Kun naturtråkka spor i dag, men såpass bra med folk at løypene holdt for meg. Det snør så det monner litt nå, i følge målestasjonen på Garsjø har det kommet 4 cm i ettermiddag/kveld.

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk fra Landfalltjern ca 14.40, det kom noe rar snø ned. Veldig få som hadde gått på den tiden, så det la 1-2cm med is-snø i sporene. All gli totalt vekke. La under altfor mye VR45 og hadde subbeski til litt etter Tverken. Fikk det av, la under ett lag med VR45 og hadde OK resten av turen.

Løypene fra Landfalltjern til Tverken er under pari, er det virkelig ikke nok snø til at Drammen Kommune kan frese de opp og lage nye gode spor? Innafor Steinkjerringa er det bedre. Et lite stykke på Tverråsrunden der staven faktisk slår rett ned til fjell, men det er bare 1-2 meter.

Dette blir topp når all snøen for lagt seg og de kjører opp nye spor.

Runar sa...

Har i efta gått en tur fra Landfalltjern til og rundt Tverråsen og retur via Driterbakkene, Solvang, Løken-vrangen og Marimyr og Goliaten til Tverken. Det er nykjørt og fine forhold stort sett, fortsatt litt rufsete med noen få stein i starten på Tverkenveien og litt is i spora noen steder, men etterhvert blir det bra. særlig oppå Tverråsen. Det er også kjørt Skimtrunden, jeg vil anta den er like god.

Ikke nykjørt fra Smalvrangen til Marimyr men ikke noe problem å gå der.
Greie tråkka spor over vanna.
Det var bakglatt med vanlig blåswix, hadde bare med v50 i reserve og den fungerte, men jeg vil anta vr45 også ville gjort jobben.

Goliat-traseen er nå mye bedre enn etter forrige kjøring ,men jeg ville ikke gått med de beste skiene her, men følger en litt med så går det nok bra. Det er meldt en del snø fra nå og utover kvelden, så dette løypevarselet er vel ikke gjeldende om noen timer:-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk