torsdag 15. februar 2018

Utrolig flotte forhold mange steder

Det er over 1 meter snø nå de aller fleste steder, og mange steder langt mer. Dette betyr at løyper som ikke har vært kjørt på lang tid nå er kjørt opp. Dette gjelder feks:
- Hokksund til Snaukollen (kjørt en gang tidligere i år)
- Lierbyen-Undersrud og videre til Storsteinsfjell

Det øvrige løypenettet har blitt kjørt i dag og i går, og det er fine forhold.

Akkurat nå er det -2 grader og føre for VR45 og Rode Multigrade (violet)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Er det noen på bloggen her som vet eller mener noe om hvordan trugeføret er innover i marka nå? (Jeg har dessverre blitt skadet og ser ikke ut til at det blir mulig med noen skigåing i vinter. Men vil veldig gjerne ut i den fine vinterskogen og all den flotte snøen vi har i år.)
Har det vært såpass med væromslag underveis at det er noen skarelag i snøen så den bærer oppe sånn rimelig? Eller er dette bare dyp løssnø helt ned til bakken - så man synker til bånn med både truger og staver?
Blir veldig glad om noen har noen tips!
hilsen Anne

Anonym sa...

Hei!
Smøretips Montebellon?
Feste er vel greit, men mer nysgjerrig på slip, struktur, rilling, glider osv?
Jeg synes ofte glid er utfordrende ved nysnø. Mulig jeg har for grov slip i skiene

Anonym sa...

Hei.

Det har satt seg en god del, du vil ikke synke ned til bakken, og godt er det for det er ca 1m40cm snødybde på marimyr f.eks. Jeg har ikke vært på truger etter de siste snøfallene men prøvd fjellski i terrenget og det gikk helt fint og er nogenlunde sammenlignbart med hvordan du vil oppleve det å gå på truger. Gitt da at du har truger med nogenlunde størrelse beregnet på løssnø og din kroppsvekt og ikke kun småtruger egnet for hard snø og skare.
Mitt forslag er at du følger løypene ett stykke på truger om det er for bløtt i terrenget, litt ut og inn av løypene gjør det mye enklere enn en lang tur kun i terreng. Går du i midten av traseen går det bra, og viser hensyn til skiløperne.
Jeg vil anslå at du med til din vekt passsende og gode truger, vil synke ca 20-30cm nå, litt avhengig av hvor i marka du går, det vil antagelig være fastere i høyden enn i lavereliggende områder. Bruker du ekstra store truger vil det bære godt nå.

Gunnar Schei sa...

jeg kommer med et smøretips for Montebellorennet om et par timer

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk