onsdag 7. februar 2018

Stabile, flotte forhold

Det er veldig stabilt vær nå, med kaldt og klart vær, samt lite nedbør de siste dagene. Dette betyr at behovene for å kjøre nye spor er små. Det har blitt satt spor de aller fleste steder i løpet av de siste par dagene, og disse sporene holder seg godt.

Det er -8 grader eller litt kaldere, noe som betyr at vanlig blå swix gir godt feste. Utfordringen er kanskje mer glid, og her anbefales det ski med en ganske fin struktur. Fin struktur bidrar til å skape enn tynn hinne av vann under skia, som gjør at det glir lettere. En grov struktur, som typisk er nyttig ned grovkorna snø, er ment å lede vann og partikler vekk. Grov struktur gir dårlig glid på finkorna snø.

1 kommentar:

roger sa...

var en tur i øvre-eiker ormåsen traktene fine spor tydligvis mange på ski om dagen då løypene begynte og bli litt isete hadde ikke spikerfeste på blå....mulig rex-tape hadde gjort nytten bedre..ellers kjempefint ute om dagen sola varmer om dagen..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk