mandag 6. mars 2017

Stadig bedre skiforhold!

Det har kommet ytterligere drøyt 5 cm snø, noe som betyr at løypekvaliteten stiger ytterligere. I dag har store deler av løypenettet blitt kjørt:
- Eggevollen-Svarthamna, + Storsteinsfjell, Tverråsen og Skimten
- Landfalltjern til Tverken og Skimten, samt Kamstrupen
- Ulevannsområdet, inkl ned til Glitre
- Engersetra-Nygårdshøgda

Det er ca -5 grader og tørr, finkorna snø. Dette betyr at vanlig blå swix vil være bra. Bruk også ski med en fin struktur.

Selv om det har kommet mer snø, så er forholdene klart best langs skogsbilveiene. På mer ujvent underlag må man forvente litt stein både her og der, feks mellom Vrangla og Langvann. Vær forsiktig i utforkjøringer, særlig i sørhellinger.

Det er meldt relativt kjølig og mer snø framover, så vinteren varer en stund til.

14 kommentarer:

Runar sa...

Har endelig tatt i bruk de beste skiene som har stått på vent pga lite snø og mye stein i løypene. Jeg kan si at det har gått veldig bra med dem på turen i dag, den lille snøen som kom har gjort veldig godt for skiføret. Har i dag gått opp aron,inn Kamstrup og videre rundt Marivann-Solbergvann-Ulevann-Langvann under ledningen-Svarthavna-Solvang og Tverråsrunden.
Det var helt greit hele veien, også under ledningen Ulevann-Langvann der det pleier være litt rufsete, så kun etpar steiner i den bratteste motbakken langs Langvannet og en i Dritarbakkene men forøvrig meget bra med fast gode spor hele veien. Klart dårligst litt ujevn sporsetting på Tverkenveien, men også der absolutt brukbart.
Var "dristig" og smurte med Swix v30(var igrunn den eneste variant av blå jeg hadde liggende:), det satt faktisk bra. Det er antagelig nå det beste føret hittil i vinter.

Anonym sa...

For de som er interesserte så er det terningkast 6 forhold fra Sif/Mif-hytta for tida!

Anonym sa...

Tusen takk Runar - gull verdt med en sånn rapport for oss som liker å gå på nordsiden av by'n. :) har jo venta på slike forhold, nå kan vi ut å boltre oss mer.
Vet noen noe om Storsteinsfjell, ujevnt? - ser lier-ski sier det er bra?
atle

Runar sa...

Gått med en bekjent en runde fra Ulevann via Solbergvann til Vrangen og ut på isen i syd og opp gamleløypa fra midt på Vrangen der vannet blir bredere og over til Tverråsvann. den kjøres jo ikke lenger men er nå etter vi gikk der rimelig grei med spor for en tur for de som ønsker å friske opp minner fra en flott gammel trase. Vi gikk opp på Måneskinsheia og Tverråsen rett før en kommer ut på Tverråsvann så det blir en hundre meter ekstra brøyting for nestemann før en er ute på isen. isen på alle vann er forøvrig helt trygg om noe skulle lure på det.
Videre gikk vi via Svarthavna og rundt Vrangla, det var ikke nykjørt i dag de fleste steder men sporene var gode likevel.

Unknown sa...

Har vært oppi Glitre-området. Veien fra Bordvika mot Sandungen er brøytet helt ned, så grusen stikker frem flere steder. Ellers er det veldig gode forhold nå!

Runar sa...

Vanskelig å smøre i dag. Prøvde vr45 men det glapp, det samme gjorde vr50 så da prøvde jeg vr55n, den derimot kladdet veldig innimellom glipptakene. Dette er nok den ene dagen en bare burde ta felleski om en har.
Hadde håpet snøen som kom igår ville gjøre underverker men det er mildt og det ble dermed ikke det helt store ut av det, det sank raskt sammen og det gode føret tok kvelden.
vært ovder Vrangen og Tverråsen,liers maskin er ødelagt så det er bare delvis scooterkjørt her og der på deres side. Drammen har derimot laget bra løyper.

Anonym sa...

Hei,

Jeg ser det blir varierte forhold nå fremover. Hva anbefales da?
Lilla klister dekket med VR50?
Start racing special festevoks?
Skigo HF gul?
For tidlig med universalklister?

Bent Luther sa...

Det beste fremover er nok felleski : )


Mvh


Bent

Anonym sa...

Gikk tverråsen og skimten i går kveld med VR55. Gode ski og kjempeføre! totalt uenig i beskrivelsene over her. Lier har vistnok maskintrøbbel, men de scootersporene var helt greie å benytte.
Fullmåne hvert øyeblikk. Dropp lyktene og kom dere opp på Drammens tak :)

Anonym sa...

Føret og ditto smøring vil veksle en god del nå når det er stor temeraturforskjell mellom dag og kveldstid og sola står på snøen om dagen. VR55 på dagtid igår ville gitt bare kladder. En jeg prata med igår anbefalte rubbski på det føret. Mye å velge i i dag, feller er jo uansett ganske greit for de fleste på tur.

Anonym sa...

Tenker det er dags for å teste litt spesialsmøring. Jeg har Skigo HF gul og Start racing special. Den sistnevnte er nok for mer grovkorna snø så jeg prøver med Skigo HF gul sin (fra -1 til +5) og tar pelsskia hvis det går helt vest.

Runar sa...

Gått fra Steindammen via Øyvannsbrenna, på østsida av Trollåsen og innpå løypenettet til Modum, rundt Nygårdshøgda og Engersetra og tilbake til Steindammen. Flotte løyper som var nykjørt i dag, med scooter fra Steindammen til en kommer innpå løypene til Modum hvor de har brukt stor maskin. Gode forhold stort sett, litt småbart på etpar utsatte steder i scootertraseen men ikke problematisk. Det var veldig vekslende snøforhold, fra helt tørr finkorna til helt våt nesten oppmot slush på noen få av de mest solutsatte steder.
Valgte i dag felleski og det var ganske enkelt knallbra, god glid hadde jeg også. under sånne forhold er den løsningen genial.

Anonymous sa...

Hej der, her er en hurtig, dette er udelukkende for dem, der har brug for en ændring i deres kærlighedsliv, dem, der søger en pålidelig stavehjul, der hjælper med at genoplive deres smuldrede / smuldrende forhold og også dem, der lider af lidelser af forskellige slags, denne læge er en, der er virkelig alsidig, medfølende og pålidelig, når det kommer til stavningskastering. Læge Egwali stavehjem er det rigtige valg for dig, alt hvad du behøver at gøre er bare en kontakt, så jeg kan forsikre dig om, at resten ville være komplet magi, min kærlighedslivet var på randen af ​​at kollapse, indtil jeg bestilte en kærlighedsformulering, at alle nødvendige procedurer blev fulgt korrekt for at sikre, at det fungerer perfekt. I dag er jeg et levende vidne om, at doktor Egwali tryllekunst fungerer uden nogen rimelig tvivl. Derfor bruger jeg alle medier til at fortælle verden om denne store stavelæge, der bragte fred og enhed tilbage til mit hjem. Tal med ham i dag og få dine følelsesmæssige tilbageslag udslettet helt.
Nå ham ved disse kontakter!

WhatsApp: +2348122948392
Kurer: dregwalispellbinder@gmail.com

Unknown sa...

Jeg vil si til verden for å feire dette flotte vitnesbyrdet med meg, jeg tror aldri jeg noen gang kan få min ekskjæreste tilbake en dag. Min historie og takksigelse går til Dr, Kellymanson Da kjæresten min forlot meg, trodde jeg aldri at jeg ville være i stand til å få ham tilbake etter alt han har utsatt meg for, men jeg er så glad at etter innblandingen fra Dr. KellyManson var jeg i stand til å få kjæresten min tilbake etter 24 timer, og jeg er stolt av å si at den som noen gang trenger hjelp til å få tilbake sin elsker eller åndelige gjerninger, bør kontakte Dr. Kellymanson på e-posten hans: { Kellymanson520@gmail.com } dette er grunnen til at jeg også ønsker å la alle som trenger hjelp der ute også søke hjelp fra ham slik at han kan hjelpe deg også. send ham e-post via: { kellymanson520@gmail.com } eller WHATSAPP hans Hotline: +2348162103711

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk