onsdag 8. februar 2017

Nå begynner det å komme seg!

Det faller stadig litt snø, og da blir det stadig flere steder hvor forholdene ligger tilrette for sporsetting. I dag har følgende steder blitt kjørt:
- Lier: Eikseterområdet, inklusive opp til Skimten og Tverråsen. Kanada-Nykjua-Saga.
- Drammen: Spiralen, opptil Tverken og Skimten, samt første del av Kamstrupen
- Nedre Eiker har kjørt i Ulevannsområdet
- Modum har kjørt i området Engersetra-Nygårdshøgda-Dypingen
- Det er også kjørt de fleste steder på Konnerud.

Det er fine kalde vinterdager nå - endelig. Ca - 8 til -10 grader, de fleste varianter av blå voks vil fungere bra.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg gikk i Ulevannsområdet ned til vrangen via Solbergvann i dag mellom kl 11 og 14 omtren og det var ikke nykjørt der i dag. koselig nok var det likevel selvsagt selv om de burde kunne tatt seg en tur når det har komet såpass med nysnø.

Dagis sa...

Drammen har kun pakka i sine løyper. Ingen sporsetting enda. På Tverråsrunden var det 25 cm nysnø i kveld og ingen prepp siden mandagens sporsetting. Men fint var det læll.

Torleif sa...

Har det virkelig kommet 25cm siden mandag på tverråsen?

Det er jo nydelig, men må være ganske lokalt? På Konnerud har det bare kommet 5cm lett lett snø... :)

Dagis sa...

Ikke et nøyaktig mål jeg tok, men garantert over 20. Kan virke som det kommer mer på nordsiden av elva akkurat nå. Det snør jo også på tidspunkt hvor det ikke har vært meldt. Men fjærlett er den ja.

Anonym sa...

De må pakke denne lette snøen først, ellers er den ikke dugandes til no, blåser avgårde/spor tråkkes lett i stykker.
Rart de ikke pakker mer, gjør vel det snart.
atle

Aud sa...

Noen som kan bekrefte at Tverråsen har blitt kjørt i dag? Ser ut på skisporet som den ble kjørt i ettermiddag.

Aud sa...

Bekrefter det selv da det er oppdatert på lier-ski-appen:)

Runar sa...

Var to runder på Tverråsen i efta, superbra der oppe, en møtes av nykjørte spor etter Tjuvtjern om en kommer sydfra. Gikk fra Gamledammen/turheusen, ikke sporsatt derfra men fullt brukbare løyper likevel. Nå er det bare å nyte snø og spor på Tverråsen så lenge vi får beholde det:)

Stian sa...

Hei. Tenkte å gå fra Åssiden (opp Aronsløypa) så Kamstrupløypa rundt Marivann og til Solbergvann, Urdevann, Øyvannet og mot Hokksund i morgen. Hvordan er forholdene den veien?

Runar sa...

Det er fine forhold opp aronsløypa, inn kamstrup er det kjørt men ikke sporsatt fra drammenssida, mulig nedre eiker kommer til å sette spor fra marimyr til solbergvann og urdevann i morgen, jeg gjetter på det ihvertfall. Det var uansett helt fint å gå den traseen igår da andre har gått spor i den lille løssnøen som var kommet etter siste kjøring der. Da jeg var ved urdevann igår var det ikke kjørt retning øyvannet, så ut som det også var en god stund siden om det i det hele tatt har blitt kjørt den veien. Men det er relativt lett å gå i terrenget nå pga hard snø under ett lag med fjærlett tørrsnø, du kan også trygt gå gamletraseen over steindammen fra parkeringa ved urdevann og over øyvann da isen er meget sikker nå. Antar det er den løypa du tenker på, på vei til hokksund. har ikke info om snøkvaliteten ned mot bygda.

Stian sa...

Fantastisk - tusen takk for info. Jeg kan legge ut en kort rapport i etterkant i morgen ;)

Anonym sa...

Hei. Noen som vet om det er satt spor fra Landfalltjern?

Anonym sa...

Det var ikke satt spor der igår, og web-bildet fra tverken viser ikke noe spor der heller, bare plankjørt løype ser det ut som.

Aud sa...

Det er satt spor fra Landfall-Skimten og Skimtrunden. Noen steder på skimtrunden var det riktignok ikke lett å se sporene for all lyngen som stakk opp. Mao føre for grusskia..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk