onsdag 22. februar 2017

Nysnø - og masse nye spor

Det har kommet nesten 10 cm snø i natt og i morgentimene, noe som selvsagt er positivt for skiføret. Det betyr at på de stedene det var bra, så e det enda bedre, men det er ikke nok snø til at det har blitt bra overalt. I lavereliggende områder og i solhellinger er det fremdeles ganske tynt, særlig i kombinasjon med utforbakker.

Det er relativt varmt, så det er nok stort sett klisterføre, muligens tørrvoks enkelte steder. Jeg vill anbefalt et sølvklister som tåler blandingsføre, feks Swix KX40s. Dette brukte jeg i helga og det fungerte svært bra.

I dag har Drammen kjørt opp hele løypenettet med unntak av Marimyr-Tverken. Lier har kjørt i Eikseterområdet. Det er også kjørt mye på Konnerud, både stadion, Strømsåsen og Katthusdalen,

5 kommentarer:

Runar sa...

Har vært en tur Gamledammen-Ulevann.
Kamstrup er kjørt og den var relativt fin rett etterpå men på bare få timer har snøen blitt dårligere pga mye fuktighet under nysnøen. men de skal ha ros for forsøket på å gjøre noe ut av lite snø. Anbefaler ikke å ta den løypa nå.
fra Marimyr var det ikke kjørt og dermed full kladding på swix 40s etter noe kaldder inntil der. Det veksler hele tiden fra helt tørr snø over til litt vått og direkte vann i løypa enkelte steder så det er ikke lett å smøre riktig.

Best var det på veien fra Vrangen til Solbervann, deretter ikke fullt så bra over myrene til Ulevann, bra på veien der. Ok også over Løken og Vrangen, nykjørt med scooter der.

Torleif sa...

Mulig med tørrvoks nå i kveld, eller er det klister som gjelder?

Tibor sa...

Gikk i dag fra Landfalltjern til Vakkertjern på blå voks med litt klister under.
Forholdene veksler fra fine spor i tørr nysnø, beinholke og grus og stein.
Tverråsjuvet er bedre nå enn i helga.

Runar sa...

Gikk i dag fra Gamledammen til Nykju-bautaen. Kløypene er som følger:

kamstrup - Helt ok om man bare passer seg for stein og annet i løypa, noen steder er det skikkelig dårlig, men det går greit og særlig retning vestover så en slipper utforbakkene den andre veien.
Vrangen-Løken-Grunnvann - Veldig bra forhold.

Grunnvann-Lelangen-Fløyten - Fra bra til veldig bra, særlig på veien fra Lelangen til Fløyten der de nå har lagt løypa utenom Fløytenbakkene, ett bra valg. Ett kort parti rett før og ved Lelange var steinete.

Fløyten-saga - Langt bedre enn forventa, mye pga utbedringer som er gjort i traseen, lite stein og gode forhold her.
Saga-nykjua - Som så ofte før er det supre forhold hele veien her.

Det var en fin tur:-)

Runar sa...

Glemte en ting - gikk på vr40(blå) hele veien. Relativt stor slitasje på smøringa er det underveis.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk