søndag 26. februar 2017

Stadig bedre forhold

Det kom noen cm snø i går, og selv om det er kaldere nede i byen enn oppe i høyden, så er det ganske bra skiforhold de fleste steder denne første vinterferiehelga.

Lier har kjørt både Eikseterområdet og løypene fra Kanada i dag, så her ligger mange mil klare for oss!

Drammen har kjørt flere av løypene på Spiralen og rundt Hvalsdammen. Det er også kjørt på Konnerud stadion, samt noen av løypene i området ved Sifhytta og Katthusdalen.

Nedre Eiker har kjørt fra Ulevann mot Solbergvann og ned Kamstrupen.

Festesmøring er ikke helt rett fram i dag. Går du på skyggesiden, feks på Eiksetra, hvor de ter -3 grader, vil VR45 være bra. Men i høyden er det +1 grad  hvor VR55 vil være ganske bra på nysnø. Så her må dere være forberedt på å stake endel.

7 kommentarer:

Anonym sa...

fin ( liten) runde i går til svarthavna og videre til vrangen og litt frem og tilbake på vr45/rode multigrade . Deilig med det lille snødrysset

Runar sa...

Hadde en fantastisk fin skitur igår over Kamstrup og rundt Ulevann og Vrangla, Solvang og Tverråsen og Skimtrundene, superdag pga ett lite dryss nysnø som utgjorde den store forskjellen. Veldig vekslende føre men med felleski gikk det greit.
Nå er det bare å håpe på at den kraftige nedbøren som meldes neste døgn kommer som snø i høyden...

Anonym sa...

Hei Runar. For å gå denne løypen hvor gikk du inn fra?

Anonym sa...

Man bør gå fra Eiksetra/Solvang (men vær litt obs oppe i bakken mellom krysset Dritar og ned til Solvang, noe stein) - ellers fint der søndag, Landfalltjern er nok litt tvilsomt i starten.
Skimtrunden endel lyng etc, pass i nedoverbakkene. Tverråsrunden kjempefin søndag.
Atle

Runar sa...

Anonym:
Jeg gikk inn fra Gamledammen, tok Aron-turheisen opp dit.
Men jeg vil tro en bør se an til i morgen før en går Kamstrup nå pga regnet siste døgn, det var litt tynt snødekke i starten, men nå ser det ut til å gå over til snø igjen, så får en håpe det blir nok til oppkjøring av løypene..

Martin Ø sa...

Ser ut som det ikke er kjørt i Kanada/ NYkjua området i dag...men hvor mye nysnø har kommet? Noen som har vært der i dag?

Runar sa...

Har gått Gamledammen-Bolstadveien-Skimtrunden-Storsteinsfjell og retur samme vei idag.
En del mer nysnø dess høyere en kommer. Helt greit fra Langemyr og høyere. Drammen har kjørt med scooter og det var nok ett lurt valg da de har fått mindre vanngjennomslag i løypene enn der Lier har kjørt med tung maskin, slik at Skimtrunden gav silkeføre og Storstein noe hardere løyper med en annen type føre hvor en nok må ha en mykere smøring, eller en klistertype om det fryser på utover kvelden. Jeg gikk med felleski så har ikke noe direkte smøretips, men det veksler veldig. Ser at Tverråsen også er kjørt.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk