søndag 5. februar 2017

Fallende nysnø og løypemaskiner på tur

Da har det kommet ca 5 cm nysnø siden i går, og det snør fortsatt, noe som selvsagt er flott for skiføret. Det må nok komme betydelig mer før brorparten av løypenettet kjøres opp.

I skrivende stund kjøres løypene fra Kanada til Nukjua og Saga. Det er også kjørt fra Eggevollen i dag tidlig. Det er også kjørt på Konnerud skistadion.

Det er mellom 0 grader og -1, noe som gjør det fristende å anbefale rubbski. Behersker man ikke dette kan Rode Multigrade være et ok alternativ, det samme gjelder VR50.

De ter meldt noen flere cm snø utover dagen og kvelden, og kalde, fine forhold de nærmeste dagene. Dette bør bety at en større del av løypenettet, særlig på skogsbilveiene (feks Ulevannsområdet) blir kjørt opp snart.

God tur!

13 kommentarer:

Aud sa...

Gikk Kanada-Fallet i stad. Multigrade funka fra Ulafoss og ut, men litt bakglatt på vei opp da det var frest opp en del is som var blanda inn

Runar sa...

Var en runde over deler av Kamstrup og Goliatraseen - Goliaten-Tverråsvann-Måneskinsheia-Tverråsen og Skimten i dag. Det er "skiføre" i marka nå for de som ikke er avhengige av sporsetting.
Igrunn fint over Tverråsen der det var gått opp spor, de kan og bør la være å kjøre maskin eller scooter oppi der nå da det vil ødelegge mer enn hjelpe pga veldig lite nysnø og ikke noe grunnlag å frese opp stort sett. vr45/50 var fint.

Dagis sa...

Gikk Martinsløkka-Solbergvann over Garsjø, Svarthavna, Vrangen, Smalvrangen, Kulpen og retur via Løken-Grunnvann i går.

Dette er en helt topp tur, men Nedre Eiker har ikke kjørt løyper siden 12.01. Likevel har en god del gått i disse sporene etter diverse mindre snøfall og mange temperatursvingninger. I går var det fullt mulig å gå på NEs skogsveier, men det kunne vært veldig mye bedre. Minst like bra underlag her som i området Grunnvann-Svarthavna.

Nå har det i tillegg kommet 5 ferske cm. og det hadde vært veldig fint om Nedre Eiker kjørte opp på sine skogsveier. Det hadde også vært fint om Lier kunne sette scooterspor på Garsjø og Vrangen. Det er vel nok snø til det nå.

PS: Dette er ikke ment som surmuling, men en vennlig oppfordring til å utnytte forholdene denne snøknappe vinteren enda bedre.

Isklister dekket av Rode Multigrade ga godt feste på turen til Solbergvann i går.
Zero/rubbski i dag fra Kanada til Fallet fungerte perfekt.

Vennlig hilsen Dag

Unknown sa...

Jeg gikk Kanada - Nykjua og traktene der omring på VR45 i går, det var veldig glatt. La på Vr55 etter hvert, noe bedre. Er det fortsatt isete i sporet Kanada-Nykjua slik at isklister i bunn er å foretrekke? Topp forhold Nykjua-Åsvanna-Saga!

Anonym sa...

Gikk på V45 (lilla swix) fra Kanada til Åsvanna og ned til Saga.
Litt bakglatt opp de første kilometere, men perfekte ski (og føre) lenger opp. Nydelig oppe i marka nå.
Nå må bare Nedre Eiker kjøre opp ved Ulevann :-)

Anonym sa...

Ser de har kjørt opp "hele" vestskauen nå i dag 06.02.
Noen som har noen formening om hvordan det er der oppe? Noen som var der i helga?

-Joe

Runar sa...

Gått kanada-Nykjua-Sneisene-Kluftetangen-Langvann-Sponevollen og retur samme vei i dag. Det ble kjørt spor fra Sponevollen og disse var superfine, Lier hadde ikke kjørt noe. Ganske trått føre med en del ising på sålen. Bra forhold stort sett. Smurte med feller i dag og det fungerte bra:-) Turmakker brukte Rodes varianter av swix vr40 og vr45, det fungerte også bra.

Dagis sa...

Hyggelig gjensyn med Tverråsrunden i minus 10 og tett snødrev i kveld. Nedsnødde spor og lyngtuster her og der, men likevel er det lite som slår Tverråsrunden.

Siden siste preparering i går mandag har det kommet ca. 10cm. En ny prepp nå og dette begynner å ligne ordentlig vinter.

Anonym sa...

Noen som vet om Drammen har satt spor, eller om de kun har vært rundt på befaring med scootern?

Anonym sa...

Lurte nettop på det samme, bildet på lier-ski fra tverken viser ikke noe maskinspor men skisporet viser er ute og kjører..

Anonym sa...

De er nok og pakker bedre såle, og så snør det over :) det går an å håpe nå. :)
Se også løypebeskrivelser på lier-ski.com
atle

Anonym sa...

Løypebeskrivelser i Drammen er vel ikke på lier-ski.com???

Tibor sa...

Ingen skispor ved Stibolten. 10cm fjærlett snø.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk