onsdag 3. februar 2010

Strømsåsen er en perle!

Oppdatering torsdag morgen: I natt har det snødd ca 8-10 cm, og det er -5 grader på 400 m.o.h. Totalt har det snødd ca 50cm de siste dagene. Jeg ville brukt Blå extra eller Rode weiss i dag, samt CH/LF 7.

I dag har Modum kjørt mellom Sponevollen og Kluftetangene, samt fra Bekkely til Breilihytta. Nedre Eiker har kjørt fra Årbogen og inn i Ulevannsområdet. Har til nå kjørt ned forbi Solbergvann og Vrangen til Åssida/Aron og Solbergelva. Drammen har kjørt hele hovedløypenettet, inkl Spiralen, rundene på Skimten og Tverråsen, samt Kamstrupen og Goliaten. Lier har kjørt fra Eiksetra over til Saga, Nykjua og Kanada (Hauern-traseen). De har også kjørt de fleste hovedløyper fra Eiksetra til Eggevollen, Svarthamna, Vrangen og Langvann.

Onsdag: Til tross for at undertegnede har bodd på Strømsø i snart 10 år, så er han ikke særlig lommekjent i Strømsåsen, i hvert fall ikke vinterstid. Etter som Bragernesåsen er stengt for syklister, har Strømsåsen riktignok være flittig i bruk sommerstid, men om vinteren er det annerledes.

Men det er det slutt på nå. Løypene starter like overfor Austad gård, i gangavstand for alle som bor sentralt på Strømsø, i Nybyen eller på Danvik. Herfra klatrer man i fiskebeinsbakker et par kilometer, men tar en det med ro, så er dette fin oppvarming

Etter at stigningene er unnagjort oppe på Kølabånn, har du mange valg. Enten kan du gå Strømsåsrunden til Hellashytta og tilbake, over mot Hallermoen, eller ned til Konnerud. Jeg liker spesielt godt Strømsåsrunden, her går du i "gammeldagse" løyper, med mange svinger, små bakker og kuler - godt gjemt inne i skogen. Slike løyper er det dessverre ikke så mange igjen av.

Har du god tid kan du gå til Hallermoen og videre til Dalen og løypenettet på Konnerud. Her er det forbindelse til Nedre Eikers løypenett rundt Mifhytta og Sirikjerke, samt til Sandes løypenett (Montebellotraseen) og tilbake til Strømsåsen via skistadion.

Det som er veldig gøy med Strømsåsen er at det går opp og ned hele tida, ingen lange stakepartier, så det krever litt teknikk, særlig nedover. Skal man trene her bør man også ha god kondisjon ;-) Forøvrig vil jeg ikke anbefale folk å kjøre ned til Galterud eller Drafnhuset på skarpt føre, det er temmelig bratt. Men nå som det er nysnø fungerer det utmerket.

Løypeoppdatering onsdag: I dag har Drammen kjørt lysløypenettet på Spiralen, samt opp til Tverken og Skimten. Runden på Tverråsen og Kamstrupen er også kjørt i dag. Lier har kjørt alt av løyper i Eikseterområdet (men ikke Alvdal), samt runden på Storsteinsfjell. Nedre Eiker har kjørt på Årbogen.

Det har kommet ca 25 cm snø, og alle løyper må kjøres på nytt. Det er nå ca -6 grader. Man bør smøre med blå swix eller blå extra. Rode weiss er også fint, men da bør det ikke bli noe kaldere. BrukCH eller LF7 glider.

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk