fredag 12. februar 2016

Noen løyper er åpne før helga!

Da er vi på vei inn i kaldere vær og det ser ut til å bli kaldt noen dager. Det er også meldt snødryss i morgen, muligens også i kveld, men ikke mye snø.

Det er ikke tilrådelig å gå på ski der hvor det ikke har blitt kjørt løyper nylig. Det er veldig hardt og isete, kombinert med en del nysnø som har fokket seg på ulike steder.

Jeg vil derfor anbefale at man oppsøker nykjørte løyper - her er det ganske gode forhold flere steder. Over ca 400 moh er det tørrføre, og nå som det er ca -3 til -4 grader vil det vært mulig å forsøke seg med VR50 og Rode (violet) multigrade - kanskje enda hardere smøring også.

I lavereliggende områder er snøen mer omdannet (grovere) og her er det klisterføre, feks på Konnerud.

I dag er følgende løyper kjørt:
- Lier: Kanada-Nykjua-Saga. Ut til Fallet. HEr er det jevnt over gode forhold, men litt tynt helt nederst.
- Modum: Engersetra-Nygårdshøgda-Dypingen-Sandungene. Her er det en fin runde som sjelden (aldri) er tett befolket.
-Øvre Eiker: Det har blitt kjørt i området Øyvannet-Snaukollen i dag. Takk til Runar for å påpeke dette.
- Drammen: Landfalltjern-Tverken er kjørt. Det er litt usikkert hvor bra forhold der er her
- Konnerud: Skistadion har fine forhold, men det er nok klisterføre, i hvert fall så var det klisterføre på onsdag med ganske grovkornet snø.

Det ble kjørt på Vestskauen i går, i traseene til Montebellorennet, og her rapporteres det om overraskende fine forhold.

9 kommentarer:

Runar sa...

Du må ta med at det er kjørt fra Ulevann rundt øyvannsbrenna til Snaukollen og ut på vestsida av trollåsen ned til Ulevannsveien, samt at ifølge lier-ski så kjører de idag fra Eiksetra via Lelangen til Saga, uten at jeg tror det kan være det helt store å gå den løypa pga lite snø. Løypemaskinen var i terrenget ved Lelangen tidligere i dag det så jeg på skisporet.no, men nå er det av uviss grunn markert i en annen farge som indikerer at det er noen dager siden...

IL ROS sa...

Så kan det være brøytet fra Kanada til Dammyrdammen, pga arbeider?

Anonym sa...

Noen som har vært på vestskauen - ok uten klister nå vel?

Torleif sa...

Håper det er nok med tørrvoks på vestskauen nå. Kan vel være litt isete/hardt til man kommer opp på øyvannsrunden?

NB: Jeg har ikke vært der enda, skal opp i kveld :)

Kaptein Knutsen sa...

Goliat/Kamstrup er ikke preppa på lenge, og best egnet for fatbike nå, men ikke så knallhardt at det er umulig på ski. Litt tørrsnø har hjulpet på, men løypene er ganse rufsete.

Drammen har krafset løypene Gamledammen - Bolstadveien - Tverken og ned til Landfalltjern, her er det hardt men levelig. Sikkert fint på skøyteski.

Forøvrig er det nå så hardt i terrenget at man kan gå/jogge/skøyte/sykle stort sett overalt. Anbefales på det sterkeste!

Reidar sa...

Rapporter gjerne om vestskauen etterpå, Torleif :)

Runar sa...

Vært en tur over Tverråsen, de kjørte opp der i efta og det var finfint på runden.

Men som så ofte før hadde det dog vært etpar der med skøyteski i de nykjørte løypene, og det er bare så veldig egoistisk og dårlig gjort!
Jeg har stoppet flere som har skøytet i vinter og oppfordret dem til å velge klassiskski evnt stake om de ikke takler å smøre ski. Det skal ikke være andre skiløperes ansvar å bære konsekvensene av at du ikke gidder å smøre ski

Det er så lite snø også denne vinteren, men Lier og Drammen kommune gjør sitt beste for å gi oss flotte klassiskløyper lekevel. Så min oppfordring til de som likefullt velger å la sine egne behov og interesser trumfe alle andres - vær så snill å slutt med det!
Om dere ikke forstår skaden på sporene så forklares det enkelt med at for hvert fraskyv bryter dere opp sporkanten og legger igjen en liten haug/klump med snø nede i sporene, noe som medfører en "humpete-dunk-dunk-skiopplevelse" for de som kommer etter, det blir vanskeligere å få godt feste og smøringa slites raskere av.

Torleif sa...

På Vestskauen er det tørrvoksføre. Det har også snødd litt nå i kveld. Litt lite snø enkelte steder, men stort sett bra forhold. Høy slitasje, men det vil bedres noe avhengig av hvor mye snø som kommer i natt...

Anonym sa...

Enig med deg Runar, foran meg idag tidlig gikk to unge gutter og skøytet opp over isen i bakkene fra Landfalltjern. Gjorde det ikke enkelt for oss vanlige klassiske.
Atle.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk