søndag 17. januar 2016

Rapport: Hvordan er løypene egentlig?

Da har jeg gått på kryss og tvers i marka i dag og tatt forholdene i nærmere ettersyn de fleste steder. Det har jo blitt kjørt opp mange plasser og mulighetene ligger åpne. Det har vært et fantastisk vær i dag og dersom noen av dere har bilder dere vil dele så er det bare å legge igjen en kommentar.

For å ta konklusjonen først: Det er overraskende bra mange steder, men endel grus og småstein enkelte plasser, særlig i bunnen av utforkjøringer hvor folk har bremset.

Det har tross alt bare kommet en halvmeter med snø, og det er lite på denne tiden av året. Og selv om dette er nok til å kjøre løyper med stor maskin de fleste steder, er det også bare så vidt flere plasser.

- Oppe i høyden på Tverråsen, Storsteinsfjell og Skimtrunden er det fine forhold. Det stikker opp litt busker og smårusk her og der, men i hovedsak er det flott å gå på ski. Storsteinsfjell er nok den av rundene som har mest smågrums.
- Det er stort sett veldig fint mellom Eggevollen og Svarthamna. Men pass opp for stein og grus helt nederst mot Eggevollen, samt i bakken ned fra EIksetra mot Martinsløkka.
- Fra Eiksetra til Skimten opp Dritarbakkane er det overraskende bra. Det har blitt litt "kulete", men fine å stå både opp og ned nå, særlig etter at de gjorde traseen noe bredere for en stund tilbake
- De beste forholdene finner du kanskje på skogsbilveinettet fra Ulevann. Her er veikvaliteten god, så det er lett å sette gode løyper. Pass deg litt på vei ned fra Langvann til Svarthamna, her kan det ligge litt rusk i løypa
- På Motorveien mellom Landfalltjern og Tverken er det gode forhold, men det er skrenset opp mye helt nederst mot tjernet.

Alt i alt gjør dette at jeg venter med godskia til det har kommet minst 20 cm snø i tillegg.

Hva har dere observert?

7 kommentarer:

Dagis sa...

Bra oppsummert! Her kommer noe i tillegg:

Kamstrupen er rufsete, men det aller meste er kvist og kvast. Nesten ikke stein. Ikke kjørt etter siste snøfall.
Dette gjelder også Marimyr-Tverken.
Tverken-Årkvisla: Omtrent som over. Heller ikke kjørt etter siste snøfall.
Landfallhytta-Myrdammen-Ballklubbhytta: Veldig bra. Partiet fra toppen av bakken over Myrdammen til Steinkjerringa er ikke kjørt.
Vrangla rundt er nydelig i de partiene som går på vei. De andre partiene er rufsete.
Svarthavna-Langvann er rufsete.

Sparer gullskia jeg også.

Forøvrig: Må si meg enig i de som mener at nye Kamstrup ikke kan måle seg med gamle.

Runar sa...

Siden det er så stor kvalitetsforskjell på skiopplevelsen med de beste skiene mine og de andre så har jeg brukt de beste disse dagene, og noen riper og hakk har det dessverre blitt ja.

jeg synes de kunne kjørt gamle Kamstrup fra og med toppen av Grandalen til Marimyr, altså strekket forbi Stormyrpytt, dette var en spesielt fin del av løypa og det var kun problematisk vått iblant der bekken renner ut av stormyrpytt, her kunne det vært lagt en bro over. Nye traseen er altfor brå-svingete eter Grandalen, det blir ikke fullt så moro når føret blir skikkelig raskt.

Gamle traseen er forøvrig gått opp sånn omtrentlig der den lå av flere skiløpere nå.

Hvordan skal en få delt bilder her Gunnar?

Torleif sa...

Gikk nye kamstrup for første gang i dag. Skuffende opplevelse, den nye traseen er humpete og svingete og går utenom det fineste strekket på hele kamstrup'n.

Dessverre er det vel ingen vei tilbake?

Runar: Skrev en kommentar til deg ang. denne løypa før helga. Kunne vært artig å sett kommunikasjonen din med kommunen?

Runar sa...

@Torleif

Jeg synes ikke jeg kan legge ut link til eposten her, så da må enten jeg få en epostadresse til deg eller kanskje dele epostadresse via Gunnar? Ser ikke noe sted det er mulig å skrive privat til han men...

Torleif sa...

@Runar: Den er god :) Du kan sende meg mail på oyhaare at gmail.com

Gunnar Schei sa...

@runar dele bilder, kan sendes til meg direkte, feks på gjschei (a) online.no

stian sa...

Tar gjerne en kort oppsummering for en som ikke helt har fulgt med ang kamstrup løypa ( ny vs gml og hvorfor).

takk takk

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk