søndag 9. mars 2014

Påskestemning og -føre

det er jo enda lenge til påske, og ingen vet om skiføret holder så lenge. Noen år ville jo påsken vært like rundt hjørnet. Men akkurat nå er det faktisk påskestemning og -føre i marka (selv om det ligger litt tåke nede i byen og på fjorden).

Det er varmt, mer enn 5 grader, så klisterføret er udiskutabelt. Lurt å legge en grunnklister (feks swix sitt spray klister) eller isklister i bånn. Legg det tynt og la det på avkjøle seg. Legg deretter et universalklister på toppen. Går man sent på dagen kan man i stedet vurdere et rødt klister. Men husk at du må la klisteret avkjøle før du går på det - om du drar det utover med hånda og så går på det med e ngang vil det lettere dras av og inn i glidsonen.

Mange nye spor i dag:
- Mifhytta og Bremsarunden, Sagdamrunden og ned mot Hallermoen. Konnerud skistadion.
- Kanada - Eiksetra før Hauernmarsjen.
- Samt løypene i Eikseterområdet og på Tverråsen.
- Nedre Eiker har kjørt de flotte løypene fra Ulevann, rundt Vrangla og ned til Dypingen og Sandungene. Og inn til Langvann.

God tur! Det blir flere skihelger fordi vi får nattefrost, men det blir neppe til påske om vi ikke får et værskifte med kuldegrader.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grunnklister (avkjølt over natta) og universal holdt fint i Hauern-marsjen idag. Påskestemning for liten og stor på tur :)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk