mandag 19. desember 2011

nye spor i Lier og Modum

Drammen driver og reparerer løypemaskinen, i mellomtiden ruller andre maskiner andre steder. Lier kjører nå fra Sauehøgda ned til Alvdal og den gamle løypa til skilaget. Jeg regner med at lysløypa vil bli kjørt på nytt i dag. Modum har kjørt fra Sponevollen til Kluftetangene på morgenen, og fra Engersetra til Nygårdshøgda.

Akkurat nå så har vi inversjonsliknende tendenser, dvs at det er varmere i høyden enn nede i dalen, hvor kaldluften samler seg. Det er minusgrader i byen, og værstasjonen til lier-ski.com viser såvidt plussgrader i høyden (+0,5 på Skimten, +1,5 på Eiksetra). Dette er føre for VR55/60. Merk at dette kan variere veldig, jeg har ikke vært ute i skogen og sjekket dette selv, baserer meg kun på ekterne data. Legg gjerne igjen enn kommentar.

5 kommentarer:

bwa sa...

Hvordan er løypa mellom Eiksetra og Nykjua ? Må man bruke grusskia eller kan godskia tas fram ?

Gunnar Schei sa...

ikke godski mellem Eiksetra og Lelangen, særlig Fløitenbakkene ned mot myrene før Saga er dårlige, mye grus

bwa sa...

Ok, flott å vite. Har fri på fredag og tenkte å ta meg en langtur på ca 3-4 mil fra Eggevollen. Er ikke så kjent, har i grunnen ikke gått lengre enn til Svarthavna, og fram dit er det jo flotte spor. Har løypekartet for hele Finnemarka. Er det et forslag til en slik tur, hvor det ikke er grus eller dårlige spor ?

/Bjørn-Willy

Dagis sa...

Forslag: Nå er det greit med snø på rundene i området rundt Skimten. Skal du gå 3-4 mil med utgangspunkt i Eggevollen ville jeg gått opp til Skimten, og tatt Storsteinsfjell, Skimtrunde og Tverråsrunden. Kanskje også en tur ned til Tverken. Da blir det noen mil. i flott terreng.

Gunnar Schei sa...

enig med Dagis, opp til Svarthamna er det slut foreløpig, derfra kan man gå videre til Nedre Eikers løypenett og ned til Glitre, men der er det ikke kjørt ennå

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk