mandag 25. januar 2010

Noen utbedringer av skiløypene

Oppdatering onsdag morgen: Drammen er i gang med hovedløypenettet nord for Landfalltjern, og har så langt kjørt rundene på Tverråsen og Skimten, samt Kamstrupen. Dagens turanbefaling blir nettopp disse rundene, siden det er lite annet som er kjørt etter snøfallet.

Smøretips: Det har kommet 1-2 cm snø, og det er nå ca -5 grader på 400m.o.h. Dette er føre for blå swix eller blå extra, men husk at tempen er meldt å skulle stige, opp mot -1 grad midt på ettermiddagen. I så fall er det VR45 som gjelder, evnt med et lag VR 50 på toppen. Rode multigrade vil også fungere bra opp mot -1 grad.

Jeg oppdaterer utover dagen.

Tirsdag:
Drammen er på morgenen i gang med lysløypenettet på Spiralen og opp til Tverken på begge sider av tjernet. Nedre Eiker har kjørt fra Ulevann til Solbergvann og Langvann, Vrangen, Marivann og ned til Åssida (Aron), samt ned til Solbergelva. Lier kjørte alle løyper mellom Eiksetra-Lelangen-Saga-Kanada, inklusive Åsvanna og Fallet. Det ble også kjørt nesten inn til Breilivannet fra Fallet og Djupbommen.
Smøretips: Tempen har steget mye siden i dag morges. Det er -8 grader på Eiksetra. Smør med blå swix i dag, legg på 3-4 tynne lag og kork godt ut mellom hvert lag. CH 6 vil også fungere bra.

Mandag: Ny uke, det blir kaldere igjen. Nå er det ca -10 grader, og det lønner seg nok fremdeles å smøre med blå swix. Bruk ch 6 glider.
Mye folk i løypene om dagen, og dermed noe slitasje. Lier har satt nye spor i Eikseterområdet i dag, samt oppe på Storsteinsfjell. Nedre Eiker har kjørt nye spor i lysløypa på Årbogen, mens Drammen har kjørt en liten runde fra Underlia til Hvalsdammen.

Mine rapporter tilsier at Drammen i dag skal ha fått den nye løypemaskinen!! Er det denne som har tatt en testrunde mon tro? Det skal bli meget spennende å se på løypekvaliteten framover, Bjørn Ringstad sier blant annet at den nye maskinen har en bedre fresefunksjon. (bildet er en annen maskin.)

Ingen kommentarer:

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk