onsdag 6. januar 2010

Mangler i skisporet.no

Oppdatering torsdag: I dag kjører Lier fra Eiksetra over Snaret, videre til Lelangen og Saga, opp til Nykjua og ned til Kanada, samt ut til Fallet. Drammen kjører nå i området Tverken-Landfalltjern. Modum har kjørt Sponevollen Kluftetangene. Det er fryktelig kaldt i marka nå, det er vel knapt nok nødvendig å smøre...

Finnemarkabloggen hadde i går et utmerket innlegg om manglene ved skisporet.no og oppklarende informasjon om løypekjøringen i Modum. Jeg ser ikke noe poeng i å gjenta alle poengene her, les det selv. :-)

Når jeg skriver om løypene i Drammensmarka støtter jeg meg på mange kilder. Den klart beste (men mest begrensede) er å oppsøke løypene personlig - noe jeg gjør ofte, og mange legger igjen kommentarer. Deretter finnes løypetelefonen, med mye og hyppig oppdatert informasjon. I fjor kom skisporet.no. Her overføres data om hvor løypemaskinene har kjørt ved hjelp av en GPS-sender til Jacilla sine servere, som så oppdaterer websiden med div. fargekoder.

Dette fungerer stort sett utmerket, men det finnes en del svakheter. Ikke alle løypemaskiner, særlig scootere, har installert systemet. Og som all IT-utstyr, så er det sårbart. Dessuten finnes det terreng som er godt beskyttet av høye åser og bekkedaler, og her er det ikke alltid at GPS-senderen får kontakt med noen satelitter. Dermed oppdateres heller ikke skisporet.no.

Det er litt opp og ned hvor GPS'en ikke får kontakt med satelittene, men noen steder ser jeg problemet oftere enn andre, feks:
  • Fra Årbogen inn til Ulevann
  • Noen ganger på enkelte deler av strekningen Lelangen-Nykjua
  • Nykjua-Åsvanna
  • Innerst fra Alvdal
  • Vrangla-Langvann
Jeg tar veldig gjerne i mot kommentarer på dette, særlig fra de nordlige delene av marka, som jeg dessverre ikke skriver så mye om.

Løypeoppdatering: I dag kjører Nedre Eiker fra Årbogen opp til Ulevann og Solbergvann, ned til Marivann og videre ned til Solbergelva og til Åssida (Aron). Lier har kjørt fra Eggevollen og Alvdal, samt opp Dritarbakkane, inn til Tverråsrunden og Drammens løypenett. Videre er det kjørt opp til Skimten og runden på Storsteinsfjell. Jeg kommer tilbake med mer i ettermiddag

1 kommentar:

Dagis sa...

Hei. Har også blitt lurt av Skisporet av en annen grunn: Når de pakker løypa uten å sette spor oppfattet jeg det som nye spor mellom Saga og Eiksetra. Det var det ikke. Skulle hørt på løypetelefonen i tillegg den dagen. Men forøvrig: En knall tjeneste. Men denne bloggen er viktig å ha i tilegg!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk