onsdag 13. januar 2010

Inversjon og strålende januarsol

Oppdatering torsdag: Modum kjører spor i området rundt Breiliflaka, Drammen har kjørt mye av løypenettet på Spiralen, samt ned til Tholeif Haug statuen. Nedre Eiker har kjørt fra Ulevann til Solbergvann, forbi Vrangen til MArivann og ned til Assida/ Aron. Blå swix fungerer godt i dag, menn det er litt fuktighet, så VR40 fungerer enda bedre.

Onsdag: Inversjonen, altså værfenomenet som gir kulde i groper, vann og myrer - men mye varmere i høyden - motsatt av normalt, samt den generelle temperaturstigningen de siste dagene, har gjort marka ekstremt innbydende.

Tempen varierer fra 3-4 minusgrader i høyden, til -15 på myrer og dalsøkk. Det fungerte bra med vanlig blå swix, men jeg skulle ønske jeg hadde VR45 enkelte plasser.

Bildet til høyre er en god illustrasjon: Det er hvitt og kaldt nærmest bakken (rett etter Marimyr på vei mot Goliaten), mens på tretoppene og høydedragene i bakkant er det minst 5 grader varmere.
Spor: Det er ikke satt nye spor i dag, men det er heller ikke nødvendig nå som forholdene er så stabile.

1 kommentar:

Susi sa...

Forståelig at du tilbringer tid her til tross for kulda... Vakkert!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk