fredag 11. desember 2009

Lierrennet neste!

Oppdatering lørdag morgen: Det er satt spor i lysløypa fra Eggevollen i anledning Lierrennet. I tillegg er det kjørt fra Eiksetra opp til Svarthamna. I skrivende stund prepareres langrennsløypene fra Kanada. Det er rundt 0 grader og realt klisterføre om dagen, jeg skal prøve meg med Rode multigrade i dag, muligens med litt voks på toppen hvis det er blandingssnø.

I morgen, lørdag, er det Lierrennet, som går av stabelen fra kl 11 på Eiksetra. 1o km klassisk er en fin start på konkurransesesongen, for de som driver med slikt.

I dag er det 0 grader og lett yr på Eiksetra og det kjøres ikke spor før det fryser på igjen, noe som sannsynligvis vil skje til kvelden. Alt av løyper i Lier er kjørt opp i løpet av uka. Det er gode forhold de fleste steder, men man må nok over 350 m.o.h, slik at de nederste delene fra Kanada må man gå et par km. Nedre Eiker har kjørt opp en del av løypene irundt Ulevann og Solbergvann i ettermiddag. Tidligere er det kjørt med scooter ned til Smalvrangen.

Jeg ønsker at de som er ute i kveld og i morgen tidlig legger igjen føre/smøre-rapporter. Nå er det klisterføre på Eiksetra, men det kan muligens endre seg når det freses og settes nye spor, siden snøen som ligger under ofte har en finere struktur.

Jeg kommer tilbake med mer i løpet av kvelden. Legg igjen kommentarer! :-)

6 kommentarer:

Svein Arne sa...

Gikk fra Kanada til Sørsneisa torsdag kveld. Litt lite snø helt nederst, flott oppover bakene der et lett snøfall lå i sporene. Zero-ski var perfekt, men universalklister hadde også vært greit. Det frøs litt på utover kvelden så det er nok bare klister som gjelder heretter.

Thomas sa...

Finnes det et løypekart eller tilsvarende for løypenettet i Drammensmarka? Jeg er godt kjent med nettet rundt Eggevollen og Eiksetra, men er ikke helt sikkr på hvor man starter ved f.eks. turen Kanada-Sørsneisa..

Forøvrig; vil skirennet i morgen tidlig legge beslag på løypenette ved Eiksetra, eller er det mulig å gå seg en tur uten å komme i konflikt med deltakerne irennet?

Gunnar Schei sa...

løpenettet eggevollen-eiksetra vil nok være relativt opptatt fra 11-13.

Kanada - kjør fra Lierbyen fordi Egge og Sjåstad. Kjør videre mot Sylling. En god stund etter sjåstad deler veien seg, kjør opp til venstre. Etter 2-3 km etter krysset ser du en parkeringsplass på venstre hånd. Dette er p-plassen på Kanada, og her starter løypene! (riktignok må du ta med skia og gå et par km)

se ruta her:
http://www.gulesider.no/kart/;jsessionid=bRfQ8KzAepxcxWem_v#lat%3D6632824.56375%26lon%3D565341.71984%26zoom%3D11%26layers%3DB0000%26poi%3Dtrafikk%26route%3Da_10000421660%26route%3Da_10000421623%26routeType%3Dfastest%26tab%3Droute

Gunnar Schei sa...

hm, lenken til gulsider virka ikke. T startpunkt lierbyen og sluttpunkt kanada på kartet, og du finner fram :-)

trond sa...

Jeg gikk fra eggevollen kl 8 i dag morges, KR 20 dekket av 2 lav VR50 og 1 lag VR 60. Fungerte fint, men stor slitasje så jeg ville anbefalt et sterkere klister i bunn. Flotte forhold, skarpt.

Gunnar Schei sa...

brukte swix blå klister i bånn (strykejern tynt lag) med rode multigrade klister oppå (tynt) under lIerrennet i dag. Hadde perfekt feste. Brukte HF8 glider og dermed også veldige gode ski. man skal i hvert fall ikke skylde på utstyret ;-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk