mandag 28. desember 2009

De uvanlige løypers dag?

Oppdatering tirsdag kveld: I dag har Drammen kjørt alle løyper nord for Landfalltjern (ikke Sauesetra). Lier har kjørt alle løyper i Eikseterområdet, samt helt ned til Undersrud. Øvre Eiker har kjørt det flotte løypenettet i området Dypingen og Sandungene hvor man kan gå over til Nedre Eikers løyper.

Jeg har gått en lang tur i dag, tidvis trått, særlig der løypemaskinene nettopp hadde vært, men det var brukbar gli med CH6 og spikerfeste med grønn voks.

Mandag har Drammen slått på stortromma og kjørt opp flere løyper som vanligvis ikke kjøres: Fra Thorleif Haug statuen ved sykehuset, fra turheisen, starten på "gamle" Kamstrupen (før Myrdammen) og løypa til Tverken via Goliaten. Nå gjenstår det å se om også min personlige favoritt - Sauesetra - blir kjørt opp...

I dag er det dessuten kjørt spor fra Eiksetra forbi Lelangen til Saga og videre til Nykjua og Kanada, samt ut til Fallet. Dessuten er det satt spor det fra Sponevollen til Kluftetangene. Det er kjølig nå, en blading av grønn og blå voks vil fungere.

Jeg vil gjerne ha kommentarer på løypekvaliteten, hvor det er løst osv.

6 kommentarer:

Kristian Fredrik sa...

Starten på Kamstrupen er generelt løs, men det var stas å gå den for det.
Forøvrig er det veldig løst i kneikene på strekningen Marimyr-Tverken.

Anonym sa...

Hei!

Jeg gikk skitur i dag fra Drafnkollen via Hellas-hytta, men da jeg kom ned til lys-løpa som går mellom Drafnkollen og Konnerud var veien brøytet ned til grusen og ingen ski-spor!!! Er det Drammen kommune som står for løype-kjøringa eller??

Gunnar Schei sa...

marimyr tverken ble kjørt for første gang i dag, så der er det nok løst ja :-) På strekningen drafnkollen-konnerud foregår det vel anleggsarbeider ifm world cup arr på konnerud neste år..

Anonym sa...

Jeg gikk fra Konnerud stadion til Steglavann, så Sif hytta og Skiold hytta og tilbake. Veldig løst, og variabelt med sporkvalitet, men det var spor.

Marit sa...

Landfalltjern-Tverken-Storsteinsfjellrunden-Solvang/Eiksetra-Tverråsrunden. Fantastiske løyper overalt, spesielt bra rundt Storsteinsfjell.

Anonym sa...

Idag gikk turen fra Konnerud stadion til Hellas hytta. Bra på stadion og bedre spor frem til ca 2km, fastere enn ved Steglavann løypa. Så kommer det ca 400m hvor det er kun vei og null spor - knapt snø. Så ved 2,5km opp mot Hellas hytta var det bra spor, selv om det var lenge siden det var satt spor.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk